Otthon / Friss hírek / A Jobbik az Elvi Nyilatkozatra hivatkozva szavazta meg a műanyagtörvényt

A Jobbik az Elvi Nyilatkozatra hivatkozva szavazta meg a műanyagtörvényt

Az egyszer használatos műanyag zacskók, csomagolások például még akkor is szennyezni fognak, amikor már a NER által okozott károkat rég felszámoltuk”

– többek között ezzel magyarázta Jakab Péter Facebook-oldalán, hogy a Jobbik miért is szavazta meg a magyar műanyagtörvényt múlt hét pénteken. 

A politikus hivatkozik a pártja nemrégiben bemutatott Elvi Nyilatkozatára is. Ebben egyébként mások mellett az szerepel, hogy “a Jobbik, mint a magyar vidék felvirágoztatását célul tűző párt, szenvedélyesen elkötelezett a magyar természetes és épített környezet védelme és nemzeti értékeink megőrzése iránt. Környezetünk védelme, a klímavédelem és a fenntartható közösségek építése a magyar családok számára politikánk minden területén megjelenik. Mindezt a Jobbik csakis a szabad önkormányzatokkal, az államtól nem függő családokkal együttműködve képzeli el”.

Ugyanakkor a Jobbik elnöke van egy fontos kérdés, amire az Orbán-kormány eddig még nem adott választ:

ki fogja megfizetni az egyszer használatos zacskókra kiszabott termékdíjat?

“Ha ugyanis azt a kereskedők beépítik az élelmiszerárakba, nemcsak újabb áremelkedést fognak generálni, amely még tovább nehezíti a vidéki Magyarország mindennapjait, de azok számára is plusz kiadást okoz, akik amúgy nem vennének műanyag zacskót, mert visznek magukkal otthonról textil szatyrot”

– hangsúlyozta.

A végrehajtással kapcsolatos részletek majd egy kormányrendeletben fognak megjelenni, igaz, azt nem tudni, hogy mikor.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: