Otthon / Friss hírek / Fellebbezett Kaleta Gábor, másodfokon folytatódik az ügye – hvg.hu

Fellebbezett Kaleta Gábor, másodfokon folytatódik az ügye – hvg.hu

A volt nagykövet korábban mindent beismert, mégis fellebbezett az ítélet ellen.

A volt perui nagykövet egy évet kapott két és fél évre felfüggesztve és 540 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie – írtuk a hónap elején. Kaleta Gábor mindent beismert a bíróságon. A több mint 19 ezer pedofil kép miatt elítélt férfi ügyvédje azzal védekezett, hogy védence mélyen vallásos ember és óriási lelkiismeret-furdalása van.

Az ügyészség korábban elfogadta az ítéletet, írta meg a Blikk a hét elején, így csak az volt a kérdés, mit szól ehhez Kaleta és ügyvédje. Amikor a bulvárlap kereste Kaleta ügyvédjét, hogy megtudják, ők is elfogadják-e az ítéletet, ő nem akart nyilatkozni, mondván, nincs sajtónyilatkozati joga.

A HVG azonban a Fővárosi Törvényszéktől megtudta, az ítélet ellen Kaleta védője fellebbezett, ezért az ügy másodfokon folytatódik.

A volt perui nagykövetről korábban azt is megírtuk, önkéntes orvosi kezelésre jár, a kormány pedig közben azt tervezi, szigorítana a vonatkozó törvényeken.

Kaleta 2019 tavaszán bukott le, amikor egy nemzetközi pedofilhálózatot göngyölítettek fel az amerikai hatóságok. A diplomatát később titokban hozták haza, nagyköveti posztjától tavaly áprilisi hatállyal fosztották meg indoklás nélkül. A történetet idén februárban hozta nyilvánosságra az Index, de Kaleta ellen már novemberben vádat emeltek.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: