Otthon / Egyéb / Orbán Viktor: Kell szigorításokra számítani

Orbán Viktor: Kell szigorításokra számítani

“Kell szigorításokra számítani, de még nem tudni mifélékre”

– mondta péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Szokásos heti interjújában elmondta a magyar miniszterelnök, hogy „az első csatát megnyertük”, most a munkahelyek teremtésére koncentrál az operatív törzs.

“Ha nincs vakcina, nem tudjuk megölni az ellenséget”

– mondta a vírusról Orbán. Bár szerinte a számok jól néznek ki, de ez nem ad okot a hátradőlésre, mert például Horvátországban hirtelen tízszeresére ugrott az esetszám.

“A behurcolás a probléma, Magyarországon minden rendben van”

– adta ki az irányt a miniszterelnök, hozzátéve, hogy az új fertőzések vizsgálatánál „mindig van valami külföldről származó mozzanat”.

A behurcolás elleni védekezés stratégiájáról az operatív törzs délben tesz jelentést. Ennek fényében „ma, vagy holnap” döntenek a szigorításokról. Orbán elárulta, hogy Ausztria védekezési lépéseit figyelik nagyon közelről.

“Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható lesz”

– tanácsolta Orbán, bár szerinte a tengert minden évben meg kell nézni egyszer.

A miniszterelnök beszélt a 750 milliárd eurós uniós gazdasági mentőcsomagról is. Szerinte ezt a pénzt be kell tenni a gazdaság újraindítására, csak az a baj, hogy „ez a pénz nincs”, ezért hitelt kell felvenni. Orbán itt egy furcsa fejtegetésbe kezdett arról, hogy Magyarország sosem volt rabszolgatartó ország, és rabszolgák sem voltunk, ezért a „hitelfelvételtől is fázunk”, mert az adósrabszolgaságban végződhet.

“26 országgal találnánk magunkat szemben, ha vétóznánk”

– előlegezte meg Orbán, hogy nem fog Magyarország az uniós hitelfelvétel útjába állni. Ez nagy újdonság, mert a nemzeti konzultációban is Soros-kamatról értekeztek.

Orbán kifejtette, hogy szerinte a gazdaságok fejlesztésére kell fordítani ezt a pénz, de nem szabad korlátozni az elköltését. „Ne keverjük bele a politikát”, kérte Orbán, aki szerint „civilizálatlan viselkedés” hogy források elvételével fenyegetik „nagy szájú liberálisok” azokat, akik rosszul költik el a pénzt, valamint jogállami garanciákat kérnek számon.

“Ha összemérjük a magyar jogállamiságot a német jogállamisággal, akkor lehet mi kerülünk ki győztesen”

– jelentette ki Orbán.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

– írta cikkében a 24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Koronavírus: kevesebb nyugdíjat kell fizetni a halálozások miatt, kiszámolták mennyivel

Mekkora „megtakarítást” jelenthet az állam számára, hogy a vírus következtében elhunyt idősek ellátását nem kell …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: