Otthon / Friss hírek / Orbán több tízmilliárd forint közpénzből tette fel a Felcsútot a magyar focitérképre

Orbán több tízmilliárd forint közpénzből tette fel a Felcsútot a magyar focitérképre

Hihetetlen összegek ömlöttek az elmúlt években a felcsúti labdarúgásba. Meg is lett az eredménye: Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc csapata kiléphet az európai fociporondra. A Felcsút felemelkedésével párhuzamosan azonban tradicionális városi labdarúgóklubok süllyedtek el.

Az Orbán-ház és a Pancho Aréna Felcsúton

Rálátás a konyhaablakból

Kiss Kuntler Árpád

Az alapítványa által fenntartott Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia csapata ugyanis, a legnagyobb sikerét elérve, harmadik lett a most véget ért bajnokságban. Focistái nem csupán annak örülhettek, hogy személyesen Mészáros Lőrinc alapítványi és klubelnök akasztotta a nyakukba a bronzérmet: a második számú európai kupasorozatban, az Európa-ligában is elindulhat a csapat ősszel. Orbán Viktor felesége hiába utálja a stadiont, amiért az rontja a kilátást a konyhaablakból, most az egész kontinens megismerheti a Fejér megyei községet és a Pancho Arénát.

De a sikert nem adták ingyen. Hiába mondta azt a miniszterelnök a kötetbemutatón, hogy ő a futballt a művészet kategóriájába sorolja, a felcsúti fociálom beteljesülésére nagyjából két és félszer annyit költöttek, mint amennyiből a kormány most megújítaná a magyar könnyűzenét.

Tíz éve, amikor egy öregfiúk-tornán a Felcsút SE 2-es számú meze feszült a felsőtestén, talán még Orbán sem gondolta volna, hogy a majdani NB I.-es bronz több mint 68 milliárd forintot emészt fel. A FUNA 2011 óta 53 milliárdra tett szert a tao-pénzekből és nagy cégek csak ide szóló támogatásaiból.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: