Otthon / Friss hírek / Akár egyedileg is dönthetnek arról, hogy az iskolák áttérjenek a digitális oktatásra

Akár egyedileg is dönthetnek arról, hogy az iskolák áttérjenek a digitális oktatásra

Nem rendelnének el mindenhol tantermen kívüli oktatást, ha felerősödik a koronavírus.

„Amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezeljük majd azokat.”

Ezt válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Népszavának, miután a lap arról érdeklődött, milyen tervek vannak arra az esetre, ha szeptemberre újból felerősödik a koronavírus-járvány. A tárca tájékoztatása szerint nem rendelnének el minden iskolában tantermen kívüli távoktatást, csak ott, ahol ez járványügyi szempontból feltétlen szükséges.

A minisztérium szerint ez azért is fontos, hogy minden érintett egyenlő eséllyel tudjon bekapcsolódni az oktatásba, illetve megoldott legyen a szülők tehermentesítése a gyermekfelügyelet biztosításával. A lap azon kérdésére, hogy amennyiben távoktatásra lesz szükség, mi lesz a szeptemberben munkába álló iskolaőrök feladata, ezt írták:

az iskolai gyermekfelügyelet miatt mindenképp szükség lesz rájuk a jelenlétüket igénylő iskolákban.

Mindenesetre Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a hét elején azt mondta, reméli, rendben el lehet kezdeni a tanévet.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Facebook-posztjában reagált azokra a kritikákra, melyeket ő és pártja …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: