Otthon / Egyéb / Hazai nyaralásra buzdít a kormány, de a magyarok fele se engedheti meg magának

Hazai nyaralásra buzdít a kormány, de a magyarok fele se engedheti meg magának

Talán idén Orbán Ráhel is itthon dobálja el a szaros pelenkát, de a nertársaknak van is bőven hova menni. És van miből. Nem úgy, mint a magyarok több mint felének.

A koronavírus-járvány miatt sokkal biztonságosabb az itthoni kirándulás, mint a külföldi nyaralás, a nemzeti parkok ideális választások lehetnek a kikapcsolódásra, ugyanis nemcsak családoknak és az idős honfitársainknak, hanem a fiataloknak is izgalmas és egészséges elfoglaltságot nyújtanak – mondta az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak egy nagyon izgalmas interjúban.

Az Agrárminisztérium pedig ezek felbuzdulva, Facebook-poszban buzdít a hazai nyaralásra:

A hírfogyasztónak azonban eszébe juthat hamar, hogy pl. a tavalyi Eurostat adatok szerint teljesen mindegy, hogy külföldön vagy itthon, az egy hét nyaralás a magyarok 43 százalékának már nem megengedhető luxus.

A számok azóta vélhetően még siralmasabb képet festenek, hiszen azóta százezrek váltak munkanélkülivé a járvány következtében.

Igaz, a kormány, pontosabban Varga Mihály már tavaly is itthon maradásra ösztönzött, mikor brutális szinteket verdesett az euróárfolyam. Ami azóta csak rosszabb.

Izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon – mondta a pénzügyminiszter.

A kiváló ötletadáson túl azóta se jutott messzebbre a magyar kormány.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Facebook-posztjában reagált azokra a kritikákra, melyeket ő és pártja …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: