Otthon / Friss hírek / Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón úgy fogalmazott, mivel a fertőzésveszély a tömegrendezvényeknél a legvalószínűbb, ezért a kormány úgy döntött, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel idén augusztus 20-án elmarad a tűzijáték, légiparádé és más Szent István napi rendezvény. 

Gulyás Gergely sajnálkozását fejezte ki, augusztus 20-án nem tarthatják meg az ilyenkor szokásos ünnepségeket, körmenetet, de mint fogalmazott, most a védekezés a megelőzés a legfontosabb. A miniszter közölte, a kormány július 29-én ülésezik és ekkor döntenek végleg, de mint mondta, most több érv szól amellett, hogy ne legyenek augusztus 20.-ai ünnepségek.

A kormányinfón elhangzott még, a járványveszély kapcsán a kormány egyelőre nem változtattak az országok besorolásról. Szerbia és Ukrajna kivételével a környező országokban nem lett rosszabb a helyzet. Magyarországon továbbra is csökken az aktív fertőzöttek száma. Ugyanakkor a kormány nem engedélyezi a zenés, illetve az 500 főnél nagyobb rendezvényeket.

Gulyás Gergely azt mondta, megérti a zenészek helyzetét, de kérdésre válaszolva úgy vélte, a foci meccsekkel ellentétben, azért nem tartanak zenés koncerteket, mert az ilyen rendezvényeken nem lehet biztosítani a megfelelő távolságot a nézők között. Ezekről a kérdésekről egyébként augusztus 15-én dönt a kormány.

A miniszter szólt Nunkovics Tibor jobbikos képviselő állítólagos zsidózásáról. Gulyás Gergely szerint megfelelő szabályozása van az országgyűlésnek az ilyen esetek szankcionálásra.

Az iskolaőr szerepéről Gulyás Gergely elmondta, azok az iskolák, akik nem akarnak iskolaőrt, a Belügyminisztérium vizsgálhatja majd, hogy mégis küldjenek iskolaőrt az érintett intézménybe

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Csürhe!”, „Kretén!”, „Büdös bunkó!”, „Moslékkoalíció!”, „Csicska!”, „Menjél igyál!”, „Duguljon már el!”

Elvtársazni már lehet a fideszes képviselőket, ficsúrnak nevezni azonban nem! Így kommentálta Jakab Péter, hogy Kövér …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: