Otthon / Friss hírek / Olyan iskolák is kapnak őröket, akik nem kértek

Olyan iskolák is kapnak őröket, akik nem kértek

Olyan oktatási intézményekben is szolgálatot kezdenek az új iskolaőrök, amelyek erre nem tartottak igényt – derül ki a Népszava cikkéből, miután a lap megkeresett több olyan iskolát, melynek neve szerepelt a minisztérium által közzétett listában.

„Az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján az ősszel 491 állami fenntartású intézmény feladatellátási helyén indul el az iskolaőrség működése” – írta szerdai közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Népszava körkérdése nyomán azonban hamar kiderült: sok iskolát meglepett, hogy felkerült a listára, hiszen nem is kértek iskolaőröket.

Mi ezt nem kértük, valószínűleg a szakképzési centrum dönthetett erről

– mondta Schnider György, a békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium igazgatója, hozzátéve, nem tartják indokoltnak az őrök jelenlétet, mert iskolájukban nem jellemzők az erőszakos esetek.

A főváros egyik jó hírű oktatási intézményében, az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Szakgimnáziumban is meglepetést keltett, hogy őröket kapnak. Nem kérték ezt, a vezetés szerint nincs is szükség őrökre.

Olyan iskolában lehet szükség iskolaőrre, ahol idősebb, illetve problémás gyerekek vannak, a mi esetünkben ilyenről nincs szó – mondta a lapnak Tillinger Péter, az intézmény igazgatója.

Volt olyan iskola is, ahol inkább alternatív lehetőséget láttak az új munkaerőben:

Portásra volt szükségünk, ezért kértünk iskolaőrt

– mondta az egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnázium egyik tanára. A portaszolgálatot ugyanis jó ideje egy ember látja el kettő helyett. Szóltak ugyan a fenntartónak a problémáról, de a fenntartó szerint a megszorítások miatt nincs pénz másik portás-státuszra, ezért éltek a sajátos csavarral – számolt be a lap.

Az iskolák maguk dönthettek arról, hogy fogadnak-e iskolaőrt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ugyanakkor hozzátették:

ahol kiderül, hogy nincs szükség őrre, ott visszamondhatják, más iskolák pedig később is csatlakozhatnak a programhoz.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa

A határon túlra átjáró dolgozók helyzetéről és a turizmusról is tárgyalt Palkovics László az osztrák …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: