Otthon / Friss hírek / Gazdasági elemzők 370 forintos euróra számítanak 2021 végére

Gazdasági elemzők 370 forintos euróra számítanak 2021 végére

Az eddigi 335-ről 370-re módosította 2021 végi euró-forint árfolyamvárakozását a Commerzbank, azaz a magyar deviza gyengülésére számítanak jövőre is és akár új történelmi mélypont is jöhet a forint szempontjából – írja a Portolio.hu. 

A Commerzbank elemzése szerint az elmúlt 2 hónapban a koronavírus-járvány enyhülésével és a javuló piaci hangulattal a forint is képes volt erősödni, azonban ez a tendencia megfordult azok után, hogy június végén az MNB váratlanul kamatot vágott és további lazítást helyezett kilátásba.

Mindez ráadásul egyszerre ez történt Nagy Márton alelnök távozásával, ami azt a vélekedést erősíti a piacon, hogy

a jegybank azt a kamatcsökkentést hajtotta végre, amit a korábbi alelnök nem akart.

Tatha Ghose, a német bank elemzője szerint Nagy Márton távozásával az eddiginél is lazább lehet az MNB monetáris politikája és tartózkodhatnak a kamatemeléstől, bármi is történik, akár ha az infláció a cél fölé emelkedik is.

A bank elemzésében arra számít, hogy 2021 közepéig a jelenlegi 350-355-ös szinten maradhat az euró-forint árfolyam, majd a jövő év második felében jöhet egy újabb gyengülő hullám, ami aztán akár a 370-es történelmi csúcsig is elrepítheti az év végére a magyar fizetőeszközt.

Ghose szerint jelenleg a legnagyobb kérdés, hogy Nagy Márton távozásával a jegybank hajlandó lesz-e szigorítani, amikor majd eljön az ideje, ez a teszt 2021-ben jöhet.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: