Otthon / Friss hírek / Járőrök keresik fel a volt rendőröket, hogy menjenek iskolaőrnek

Járőrök keresik fel a volt rendőröket, hogy menjenek iskolaőrnek

Házhoz viszik a toborzólevelet.

Az iskolaőrökkel kapcsolatban megírtuk már, hogy:

Itt térképre is raktuk a 491 intézményt:

A Népszava a keddi számában azt írja, hogy bár nem kötelező, csak előnyt jelent, a rendőrség mégis igyekszik jelentkezőket toborozni azok körében, akik korábban rendőrként dolgoztak, de korengedményes nyugdíjba mentek.

Ezért névre szóló levélben keresik meg egykori kollégáikat, amit nem postán küldenek el nekik, hanem a helyi járőrszolgálatok munkatársai kézbesítenek.

A laphoz eljutott egy toborzólevél is, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hívja fel volt munkatársainak a figyelmét arra, hogy a megyében szeptembertől négy oktatási intézményben lesz iskolaőri szolgálat a rendőrség új állománycsoportjaként. Megjegyzik, hogy ugyan az iskolaőrök toborzása hivatalosan csak július 16-tól kezdődött, a levél július 9-i keltezésű.

Érdeklődtek a Népszavától az Országos Rendőr-főkapitányságnál is, hogy miért a járőröket használják „postásként”, a toborzás már július 16-a előtt megkezdődött-e, illetve országos szinten eddig mennyien jelentkeztek iskolaőrnek, de kérdéseikre a cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: