Otthon / Friss hírek / Három helyen nem járnak a vonatok a vihar után – hvg.hu

Három helyen nem járnak a vonatok a vihar után – hvg.hu

A dél-balatoni vasútvonal Nagykanizsa környéki részein, valamint a Dombóvár és Gyékényes közötti szakaszon is tart még a károk helyreállítása.

Két vasútvonalon, összesen három szakaszon nem tudnak még most sem járni a vonatok a péntek éjszakai és szombat délelőtti viharok után – közölte a MÁV.

Vasárnap reggel állt le a forgalom vízátfolyás miatt a Budapest-Gyékényes vonal Nagykanizsán túli szakaszán, Nagykanizsa és Bajcsa között. Nagykanizsa és Murakeresztúr között pótlóbuszra kell átszállni.

Ugyanennek a vonalnak a nyugatabbi, Zalakomár és Nagykanizsa közötti szakaszán is pótlóbuszok szállítják az utasokat már szombat óta. Zalaszentjakab állomásának vágányai ugyanis a folyamatos eső miatt víz alatt állnak, az állomáson nem lehetséges a vonatközlekedés. A MÁV azt ígérte, hogy az esővíz visszahúzódása után vasárnap reggel kezdődhet meg a vasúti pálya helyreállítása, hét teherkocsinyi zúzottkövet használnak majd fel az ár által elmosott ágyazat pótlásához. Az állomáson várhatóan vasárnap késő este indulhat újra a forgalom, az átszállások miatt a menetidő 30-60 perccel megnőhet.

A zalaszentjakabi állomás
© MÁV

A Dombóvár-Gyékényes vonalon Beleg és Ötvöskónyi között a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat. Ennek a helyrállítása hosszabb időt vehet igénybe, a károk felmérése csak az ár levonulása után kezdődhet meg. Beleg és Somogyszob között kell pótlóbuszokra átszállni. Szombat este a 6622-es utat is lezárták vízátfolyások miatt, így a pótlóbuszok csak jelentős kerülővel, a Somogyszob-Segesd-Ötvöskónyi-Segesd-Beleg útvonalon tudnak közlekedni, a menetidő a közúti lezárás miatt legalább másfél órával megnő ezen a szakaszon.

Az ötvöskónyi vasútállomás
© MÁV
A Rinya-patak hídja
© MÁV

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Die Welt – Egymás után kapja a pofonokat Orbán Viktor nemzetközi téren

A jobboldali Die Welt szerint Orbán Viktor nagyratörő ambíciói nem találtak megértő társaságra. A német lap szerint a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: