Otthon / Friss hírek / Újra fertőzött az ivóvíz Siófokon – hvg.hu

Újra fertőzött az ivóvíz Siófokon – hvg.hu

Valószínűleg a vízhálózatra való illegális rákötések miatt van baj a vízzel, de a forrást még nem találták meg.

Újra csak forralás után fogyasztható a vezetékes ivóvíz Siófok Kiliti városrészében, mert a vízben ismét baktériumszennyezettséget mutattak ki – közölte a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. szerdán az MTI-vel. A közlemény hozzá tette, szakemberek fertőtlenítik a vízellátó rendszert, a korlátozás feloldásáról azonnal értesítést adnak majd ki.

A balatonparti városban kegutóbb július elején volt ilyen korlátozás, pseudomonas aeruginosa baktérium miatt.

A DRV azt írta, mivel a településrészen a legutóbb bekövetkezett ivóvízszennyezés forrását nem sikerült felderíteniük, a probléma megszűnése után is folytatták az illegális rákötések felkutatását, és több mintavételt végeztek és folyamatosan ellenőrizték az ivóvíz minőségét a hasonló helyzetek elkerülésére megkezdték  visszacsapószelepek beépítését a városrész felhasználóinál.

A szolgáltató vizsgálólaboratóriuma által végzett ivóvízminőségi vizsgálat a hét elején ismét szennyezettséget mutatott ki az ivóvízmintában, ezért a szakemberek a Somogy Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályával egyeztetve azonnal megtették az intézkedéseket.

Mint írták, a pseudomonas aeruginosa baktérium talajban, vízben természetes módon előfordul. Egészséges szervezetre jellemzően nem jelent veszélyt, de legyengült immunállapotú embereknél okozhat például hányásos, hasmenéses megbetegedést.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az oltakozók 150 ezer forintot kapnak a Bahartnál

Az Index a birtokába jutott körlevél alapján azt írja, hogy a többségi állami tulajdonban lévő …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: