Otthon / Friss hírek / Fideszes polgármester: Idővel kénytelen leszek lemondani, de most nem vágnám magam alatt a fát

Fideszes polgármester: Idővel kénytelen leszek lemondani, de most nem vágnám magam alatt a fát

Ahogy azt korábban megírtuk, lemondott Borsodi László a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Levelek fideszes polgármestere. Ennek okát nem indokolta, ugyanakkor észrevettük, hogy a Facebook-oldalán megosztott búcsúzkodó posztja alatt, Nyírkarász szintén fideszes polgármestere, Szalmási József érdekes mondattal köszönt el kollégájától:

Fel a fejjel László! Szerintem fog még téged követni egy pár polgármester, lehet én is köztük leszek

szalmási józsef

Helyi információink szerint Leveleket több mint 10 éven át vezette tisztességesen Borsodi László, akinek a lemondása mögött az elmondásuk alapján az is állhat, hogy a térségben egyre nagyobb gondot okoznak a kormány által növelt adók. Például a kommunális adó, amit hamarosan 50 százalékkal szeretnének emelni, vagy az iparűzési adó, amiből a kis települések képtelenek megélni, vagyis

az állam segítségnyújtás helyett inkább kihúzza a lábuk alól a talajt.

Arról nem is beszélve, hogy az EU-s pályázatokhoz nincs meg a kellő anyagi önerejük, így a polgármesterek mivel képtelenek ellátni megfelelő minőségben a feladatukat, inkább lemondanak.

Mégis mi történik vidéken a Fidesznél?

Szalmási József kommentje felveti a kérdést: ha az elmaradott régió fideszes vezetője nyíltan szembemegy az amúgy saját emberei között ellentmondást nem tűrő pártvezetéssel, vajon hány olyan kormánypárti polgármester lehet, aki képes a helyi lakosok érdekeit még érvényesíteni a kormánypárti politikussal szemben.

Telefonon sikerült elérnünk Szalmási Józsefet, szerinte ő is abba a táborba tartozik, akik valószínűleg kénytelenek lesznek idővel lemondani, de egyelőre erről bővebben nem kíván nyilatkozni, ugyanis azzal saját maga alatt vágná a fát.

Ha eljön az ideje elmondom

Borsodi László

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sürgősséggel szavaztatják meg az Országgyűléssel a rendkívüli jogrend meghosszabbítását

Az Országgyűlés kormánypárti többsége megszavazta, hogy sürgősségi eljárással tárgyalja a plenáris ülés azt a törvénymódosítást, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: