Otthon / Egyéb / Dézsi Csaba András: Fideszes vagyok, bármikor megmondhatom a véleményem a fociról – hvg.hu

Dézsi Csaba András: Fideszes vagyok, bármikor megmondhatom a véleményem a fociról – hvg.hu

Győr polgármestere szerint semmiféle következménye nem lesz, ha elmondja a labdarúgásról a véleményét.

Hosszú és amolyan adok-kapok jellegű, intenzív párbeszédet hozó interjút adott az Átlátszónak Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere. A legizgalmasabb az a rész, ahol a fociról beszél a Borkai Zsoltot váltó városvezető.

Dézsi ugyanis még márciusban páros lábbal szállt bele a helyi labdarúgásba. Később a polgármester képregényben magyarázta el, miért nem ad több pénzt a focistáknak a város. A helyzet akkoriban odáig eszkalálódott, hogy Orbán kedvenc sportújságírója is vitába szállt Győr új fideszes polgármesterével.

Később a városvezetés és a fociklub megegyeztek.

De az eset nem múlt el nyomtalanul, az interjúban is előkerült a téma. „Vannak, akik azt gondolják, hogy Magyarországon aránytalanul sokat költenek a labdarúgásra, és ennek nem racionális piaci vagy sportszakmai okai vannak. Hanem pusztán azért van így, mert a jelenleg hivatalban lévő miniszterelnöknek ez a kedvenc sportja. Ön nem tartotta rizikósnak azt, hogy ennek a trendnek a dacára Ön fideszes politikusként nem többet, hanem kevesebbet fordít helyi szinten a labdarúgásra? Nem volt-e ennek valamilyen politikai kockázata?” Ez volt a kérdés Dézsihez, amire azt mondta, hogy:

pontosan azért, mert én fideszes vagyok, pontosan tudom, hogy bármikor megmondhatom a véleményem a fociról, semmiféle következménye nem lesz. ’93 óta fideszes vagyok, és tudom, hogy ezek az álfélelmek, mendemondák, legendák nem igazak. Látja, itt vagyok én példának: elmondtam a véleményem a futballról, pontosan ismerik a véleményemet, miniszterelnök úr is pontosan tudja, hogy mi a véleményem a futballról. Mégis itt volt három héttel ezelőtt, meglátogatott, beszélgettünk vele hosszú órákon keresztül. Semmiféle következménye nincsen, mert a Fidesz ilyen. Lehet, ha az MSZP-ben például ez lenne, akkor másképp történne. A saját komplexusaikat más pártok rá szokták vetíteni a Fideszre. Mondhatnám azt is, hogy mindenki magából indul ki. Miniszterelnök úrnak ez természetes dolog, hogy ha nekem ez a Rába ETO-val kapcsolatos véleményem, akkor az teljesen elfogadható számára. Miért ne lehetne ez az én véleményem? Ez a Fideszben természetes, csak kívülről látszik úgy, hogy nem az. Ön rosszul látja a Fidesz működését, mert nem ismeri. Amit nem ismerünk, attól általában félünk, vagy pedig valamit belemagyarázunk.

Szerinte „itt nem arról van szó, hogy nem adunk a futballra pénzt, vagy a foci az egy olyan sport lenne, amit én ne fogadnék el. De én egy teljesítménycentrikus ember vagyok. A lélektelen, küzdelem nélküli sportot nem tudom elfogadni, ha az ember profi sportolóként űzi.”

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Magyar vízummal kaphatták el Lukasenka egyik bizalmasát Csehországban

Vladimir Bazanovot és a feleségét kiutasították Csehországból. Vladimir Bazanov, a Belarusz Labdarúgó-szövetség vezetője magyar vízummal …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: