Otthon / Barcsi hírek / ANDER ISMÉT A KÁSLER VEZETTE MINISZTÉRIUMHOZ FORDULT AZ ATÁDI CT MIATT

ANDER ISMÉT A KÁSLER VEZETTE MINISZTÉRIUMHOZ FORDULT AZ ATÁDI CT MIATT

Meddig veszik még semmibe a dél-somogyi embereket?” – nyújtotta be írásbeli kérdését az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszterhez a térség ellenzéki országgyűlési képviselője, Ander Balázs, akinek már korábban is volt több csörtéje Rétvári Bence államtitkárral az ügy kapcsán.

Tisztelt Miniszter Úr! 

Szégyen, de már másfél éve húzódik a nagyatádi kórház CT-ügye. A Dr. Werkman Simonról elnevezett diagnosztikai részleg kálváriája az Önök minden ígérgetése ellenére tovább tart.” – kezdi a levelet a Jobbik alelnöke.

A nagyatádi származású honatya részletesen utal az áprilisi fejleményekre is. Idézi a Somogyi Hírlap cikkének sorait, valamint a somogyi 2-es választókerület kormánypárti képviselőjének, a csurgói Szászfalvi Lászlónak a szavait:

Legutóbb április 8-án harangozta be nagy firifittyel a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó megyei hírlap, hogy „Teljes gőzre kapcsolhat a nagyatádi CT. – Állami támogatással működhet tovább a nagyatádi Verkman Simon CT Diagnosztika. Ezzel csökkenhet a Nagyatádi Kórház adóssága, s a betegek finanszírozott formában vehetik igénybe a szolgáltatást.”

Szászfalvi László

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője így nyilatkozott a sajtónak: „Április elsejétől az egészségbiztosítás minden tekintetben befogadta a nagyatádi CT működését.”

Ander a valóságot bemutatva fejezi ki annak lényegét, hogy aki betegség esetén időt nyer, az életet nyerhet. De aki nem engedheti meg magának a fizetős vizsgálatot Nagyatádon, annak előfordul, hogy hosszú heteket kell a toponári CT-re várakoznia:

A térségben élő 80.000 ember megérdemelné azt, hogy súlyos betegségeiket a lehető legkorábban tudják felismerni annak érdekében, hogy minél előbb elkezdődhessen az adott esetben életmentő kezelés. Akinek nincs pénze, és nem tudja igénybe venni a járóbetegek számára jelenleg is fizetős nagyatádi szolgáltatást – s tetszik tudni, Miniszter úr, errefelé nagyon sok a szegény kisnyugdíjas, az alacsony bérből élő, a hitelek által megnyomorított, s az út szélén hagyott ember -, az arra kényszerül, hogy esetenként perdöntő heteket várakozzon a kaposvári CT-re.”

A gyalázatos kormányzati hozzáállás miatt az ellenzéki politikus zsebében is kinyílhatott a somogyi bicska, mert így folytatta levelét:

Az éves többlettámogatás 121 millió forintot jelentene. Ennyiből rendezhető lenne a probléma.

Tisztelt Miniszter Úr! 

Friss híradások szerint Csányi, Garancsi és Hernádi most épülő hotele szobánként kap 77 millió forint támogatást. A magyar emberek közpénzéből.

Nem tartják ezt az egészet vérforralóan pofátlannak és népellenesnek? Mikor fejezik be végre a nagyatádi CT-vel kapcsolatos felháborító hazudozást, elképesztő mellébeszélést? 

És mikor lesz végre ingyenes a nagyatádi diagnosztika a térség járóbetegei számára is?”

Mit lehetne ehhez hozzátenni? Tényleg pofátlan, amit a hatalom az itt élő emberekkel művel!

Mindazonáltal ebben az esetben is epekedve várjuk az EMMI válaszát.

P. R.

Képek forrása: Facebook

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: