Otthon / Friss hírek / 22 ezer embert bocsátottak el a kereskedelemben, viszont sok lett a részmunkaidős

22 ezer embert bocsátottak el a kereskedelemben, viszont sok lett a részmunkaidős

A blokkk.com kiskereskedelmi szakportál arról írt, hogy 22 ezres leépítés mellett 20-ról 25 százalékra ugrott a részmunkaidősök aránya a nagyobb boltokban májusra.

Az átlag mögött jókora különbségek is voltak, hiszen miközben a nagyobb élelmiszer boltokban nem változott a számuk (ami 18 ezer dolgozót jelent), addig más áruterületeken látványosan több lettek a részmunkaidősök.

A könyvesboltokban három és félszeresére, a híradástechnikai boltokban kétszeresére, a ruhás  boltokban 16 százalékkal, a benzinkutaknál 15 százalékkal, a  bútorboltokban hasonló mértékben, 14 százalékkal ugrott a részmunkaidősök aránya májusra.

És a nagyobb webáruházakban is belenyúltak a részmunkaidőbe, nem is kicsit, itt 32 százalék volt a  megugrás, pedig a forgalmuk alaposan felcsúszott áprilisban, májusban.

A cipőboltokban a leépítés volt nagyarányú, részmunkaidőst nem foglalkoztattak többet, hasonló kép rajzolódik ki a turkálókban is (nagyobb arányú leépítés és lecsökkent részmunkaidőzés).

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: