Otthon / Friss hírek / Hazánkban uniós pénzekből finanszírozzák a Brüsszel-ellenes propagandát

Hazánkban uniós pénzekből finanszírozzák a Brüsszel-ellenes propagandát

A frissen megjelent EU Media Pluralism Monitor (MPM2020) figyelmeztet, hogy Magyarországon az Európai Unió támogatásait folyamatosan a kormánypárti média finanszírozására fordítják és arra, hogy EU-ellenes üzeneteket közvetítsenek.

A MUOSZ.hu-n megjelent írás rávilágít, hogy 2014-ig az uniós pénzek kezelője, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség volt az egyik legnagyobb hirdető Magyarországon. 2014 után, azt követően, hogy az ügynökséget megszüntették, az összes európai támogatást

a miniszterelnöki irodán keresztül a magyar kormány kezeli és osztja szét.

Az Európai Újságíró Szövetség (EFJ) és a Media Freedom Rapid Response (MFRR) felhívja az EU vezetőit, hogy tegyenek lépéseket a média sokszínűségének helyreállítására Magyarországon. Az EFJ titkára, Ricardo Gutiérrez azt monda, hogy

„Újra követeljük, hogy induljon vizsgálat az uniós pénzek felhasználásával és a magyar médiapiac koncentrálásával kapcsolatban. Sürgős EU-támogatásokat tartunk szükségesnek a most felmondott indexes újságírók támogatására, hogy el tudjanak indítani egy új, független médiumot.”

Az EFJ honlapján közzétett állásfoglalás kitér a KESMA kormánypárti médiaholding megalakításával és működtetésével szemben megfogalmazott kritikákra és az ezzel kapcsolatos, mindmáig eredménytelen beadványra.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc cége újabb gigaprojektet nyert el

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti el az Apátfalva- Mezőhegyesi Öntözőrendszer …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: