Otthon / Friss hírek / Megkérdezték Rétvárit, hogyan készül a kormány az őszi iskolakezdésre, a válaszból csak a lényeg nem derült ki – hvg.hu

Megkérdezték Rétvárit, hogyan készül a kormány az őszi iskolakezdésre, a válaszból csak a lényeg nem derült ki – hvg.hu

Sikeres volt a tanéven kívüli digitális munkarend – üzente az LMP képviselőjének az Emmi parlamenti államtitkára.

Több ezer új számítógépet és digitális eszközt szállították ki a magyarországi iskolákba a koronavírus-járvány miatt elrendelt digitális oktatás ideje alatt – derült ki Rétvári Bence válaszából, melyet Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdéseire adott.

Hohn ugyan eredetileg öt kérdést nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumának az őszi iskolakezdés témakörében, de a tárca parlamenti államtitkára – Kásler Miklós nevében – inkább összevonta azokat, és egyben válaszolt.

Sok új részletet mondjuk ebből sem lehetett megtudni. Rétvári azt írta, a kormány bízik abban, hogy szeptember 1-én hagyományos tanévet tudnak majd kezdeni, de folyamatosan nyomon követik a járványügyi helyzetet, így előfordulhat, hogy indokolttá válik valamilyen intézkedés.

Rétvári megismételte az emberi erőforrások miniszterének korábbi kijelentését, vagyis az új munkarend szerinte is sikeres volt, amiben nagy szerepe volt a központilag biztosított digitális tananyagoknak, az Oktatási Hivatal módszertani ajánlásainak és a digitális infrastruktúrának.

„Jelenleg már mintegy 350 000 db személyes használatra alkalmas digitális eszköz érhető el a köznevelési intézményekben” – írta.

Hogy a hátrányos helyzetű diákok is tudjanak tanulni, Rétvári szerint több ezer új eszközt szereztek be, és ahol kellett, ott az iskolákban lévőket is kiadhatták személyes használatra.

Ami pedig a pedagógusok védelmét illeti, az államtitkár kiemelte, hogy amikor szükséges volt a személyes jelenlét – mint például az érettséginél – akkor a kormány biztosította számukra a védőeszközöket, vagyis a maszkot a kesztyűt és az iskolai fertőtlenítőszereket.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: