Otthon / Friss hírek / 88,5 milliárdot ad a kormány Veszprémnek az Európa Kulturális Fővárosa évadra

88,5 milliárdot ad a kormány Veszprémnek az Európa Kulturális Fővárosa évadra

A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa évadra 88,5 milliárdot kap Veszprém a kormánytól – olvasható a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. csütörtöki közleményében.

Navracsics Tibor a programért felelős kormánybiztos elmondta,

Ugyan már régóta benne volt a levegőben, Magyarország Kormánya tegnap hivatalos formában is rendelkezett a program lebonyolításához szükséges forrásokról. Ennek köszönhetően stabil anyagi háttérrel folytatódhat a már megkezdett előkészület. Programfejlesztésre és ezzel kapcsolatos költségekre 21,15 milliárd forint, infrastrukturális beruházásokra pedig 28,35 milliárd forint áll rendelkezésre

A kormányhatározathoz az is hozzátartozik, hogy a Veszprémi Főegyházmegye 39 milliárd támogatásban is részesül, amit az érsekség a vár megújítására és a történelmi egyházi épületek újbóli használatba vételére használ majd fel.

A teljes költséget nem csak a kormány állta, Veszprém is nagy összeget adott hozzá. Ebből született meg a sok részletében kreatív és átgondolt, 100 oldalas programterv, ami számos infrastrukturális fejlesztést tartalmaz több helyszínen, de az érsekség ingatlanparkjának bővítése például nem szerepel köztük.

A most megítélt támogatás 44 százalékát a Veszprémi Érsekség kapja.

a komplex projekt célja a veszprémi vár területén elhelyezkedő egyházi – és egykor egyházi – tulajdonban lévő ingatlanok szerepének és állagának rendezése, valamint turisztikai hasznosítása oly módon, hogy azok a Veszprémi Érsekség szándéka mellett a közjót, Veszprém város és a nemzet érdekeit, valamint az Európa Kulturális Fővárosa 2023 kiemelt esemény céljait is maximálisan és hosszú távon szolgálhassák

-közölte az érsekség.

(444.hu)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa

A határon túlra átjáró dolgozók helyzetéről és a turizmusról is tárgyalt Palkovics László az osztrák …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: