Otthon / Egyéb / Orbán: Úgy neveltem a lányaimat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni – 444.hu

Orbán: Úgy neveltem a lányaimat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni – 444.hu

“Továbbra is szeretném kérni az ország polgáraitól, hogy segítség a védekezést, (…) de nem lehet az élet minden rezdülését körülárkolni, mindenki mellé rendőrt állítani,” mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Orbán Viktor hozzátette:

“az ország védekezésének a minőségét nem a kormány tevékenysége határozza meg, alapvetően egy ország intelligenciaszintje dönti el milyen a védekezése. (..) Az amit úgy nevez az ember, hogy közjózanság, van jelentősége.”

Aki köhög, beteg nem megy emberek közé, mondta. Orbán tájékoztatása szerint a pápai, és a mezőkövesdi gócok kialakulása is úgy történt, hogy beteg emberek ahelyett, hogy otthon maradtak volna, emberek közé mentek.

Arra a kérdésre, hogy a magyar kormány rendelt-e vakcinát, és ha igen, kitől, úgy válaszolt, hogy

“nem akarom a bennünket hallgatókat elkeseríteni, de több gyógyszergyár fejleszt egyszerre, (..) tehát nem várhatjuk, hogy az első vakcináról higgadt és nyugodt vélemények lesznek. De ez még hónapok. Senki nem tud semmi biztosat.”

Tájékoztatása szerint a magyar kormány 5 millió vakcinát igényelt a közös uniós beszerzésből. Bejelentette, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 31-ig meghosszabbítják a nemzeti konzultációk visszaküldésének határidejét.

“A felesleges vitákat kerüljük el, mert vannak ezek az emberjogi harcosok, akiket én csak libernyákoknak nevezek és meg szoktak sértődni emiatt. Rendszeresen elrugaszkodnak a valóságtól, de abban igazuk van, hogy minden megszólalásnál vigyázni kell a másik ember méltóságára,”

mondta. Hozzátette: ha összekötjük a migrációt és a vírusfertőzést, akkor azt a képzetet keltené a kormány, hogy minden migráns egy biológiai bomba.

“Nem minden minden migráns ilyen, csak néhány. De nem tudjuk, hogy kik ezek, tehát mindegyiket úgy kell tekinteni, mint potenciális fertőző,”

jelentette ki.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Hitelből él a magyar és sokan bajba kerülnek majd a moratórium megszűnése után

A GKI Gazdaságkutató Zrt. ezer fős, reprezentatív felmérése alapján a teljes lakossági hitelállomány 15-20 százaléka …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: