Otthon / Friss hírek / Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre – magyarhang.org

Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre – magyarhang.org

Sárgának és pirosnak minősített országokból hazatérő magyar családok ezreit szívatja fölöslegesen a rosszul kitalált rendszer. Sokan nem nyaralni voltak, hanem családlátogatáson, vagy éppen a nyárra, nagyszülőkhöz elvitt gyerekeiket hozzák haza, például Erdélyből. A tapasztalatok szerint a különféle állami alkalmazottak türelmesek és segítőkészek, csak épp a nyilvántartási rendszer nem alkalmas a probléma kezelésére. Az adatbázisok nem érnek össze, így van, aki két negatív teszttel is hiába várja, hogy kiengedjék a karanténból. Ráadásul augusztus 1-jétől egy négytagú családnak 256 ezer forintba kerül a fejenként két teszt és a kötelezően befizetendő illeték.

(…)

A négytagú család, az egyszerűség kedvéért nevezzük őket, Szabóéknak, idén is elvitték két iskolás gyereküket a székelyföldi nagyszülőkhöz. (…) Már a bejelentést követő hétfőn reggel elkezdték megszervezni a tesztelésüket, és felhívták a háziorvost, hogy időben rendelje meg a vizsgálatot. A háziorvos válaszul elküldött nekik egy e-mailt, amelyben az állt: a teszt csak hazaérkezés után, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (rövidítve NNK, egykori ÁNTSZ) határozata alapján kérhető, háromezer forintos illeték befizetése mellett.

(…)

Telefonon keresték a területileg illetékes járási népegészségügyi központot, hogy van két negatív tesztjük, kijönnének a karanténból. – Nem úgy van az! – jött a válasz, várjanak sorukra: előttük hatszázan (!) várnak a határozatra.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Előválasztás: feljelentést tesznek hackertámadás miatt

Még ezen a héten feljelentést tesznek az ellenzéki pártok ismeretlen tettes ellen az előválasztási rendszert …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: