Otthon / Friss hírek / Háború tört ki a Balatonnál – a volt és jelenlegi fideszesek között – napi.hu

Háború tört ki a Balatonnál – a volt és jelenlegi fideszesek között – napi.hu

Az alpolgármester körüli balhék belháborút robbantottak ki Badacsonytomajon, egy zavaros telekeladási ügy nyomán több képviselő lemondással fenyegetőzik.
Lemondásra szólítja fel a badacsonytomaji önkormányzat egyik képviselője a település alpolgármesterét, aki saját zsebre eladta az önkormányzattól turisztikai fejlesztésre kapott telket. Egy másik, volt fideszes képviselő pedig inkább maga mond le, ha nem rendezik a helyzetet – írja a 24.hu.

Vonzza a beruházásokat a fideszes képviselő

Mi lett a pincesorral?

A történet előzménye, hogy Badacsonytomaj alpolgármestere feldarabolta és eladta azt a kiváló helyen fekvő telket, amelyet turisztikai fejlesztés céljára szerzett meg jutányos áron az önkormányzattól még a megválasztása előtt.

Hartai Béla azt ígérte, hogy 2022-ig pincesort épít a területre, és szerződésben vállalta, hogy ha nem valósul meg a beruházás, az önkormányzat visszaveheti tőle az ingatlant. A jelenleg is élő szerződés azonban nem akadályozta meg abban, hogy májusban fejlesztés nélkül egy építőcég tulajdonosának továbbértékesítse a területet.

Most tudták meg

Krisztin N. László polgármester és Hartai Béla kitettek egy közleményt az önkormányzat honlapjára. E szerint mivel a szerződés 2022. augusztus 7-ig tart, a vevő további szándékait azóta nem firtatták, az önkormányzat csak a közelmúltban értesült az ingatlan-adásvételről, ezért ügyvédje végzi a dokumentumok vizsgálatát. Amennyiben az önkormányzat részéről intézkedésre van szükség, azt megteszik.

Az eddig Fidesz-támogatással működő független polgármester közleménye nem nyugtatta meg a város független, de korábban fideszes képviselőjét. Forintos Ervin a hétvégén Facebook-posztban jelezte: ha önkormányzat nem tudja vagy nem akarja a közvélemény számára megnyugtatóan tisztázni ezt az ügyet, lemond képviselői mandátumáról.

Takács Lajos, a település LMP-s hátterű független képviselője Hartai lemondatására szólította fel a polgármestert. A hírportál információi szerint a botrányok miatt lemondott az önkormányzat turisztikai tanácsadója, Kruchina Károly, aki több mint tíz éve a Fidesz országgyűlési frakciójának tanácsadója.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Facebook-posztjában reagált azokra a kritikákra, melyeket ő és pártja …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: