Otthon / Egyéb / K. Ferenc őrizetbe vétele mögött sokan M. Lőrincet sejtik – magyarhang.org

K. Ferenc őrizetbe vétele mögött sokan M. Lőrincet sejtik – magyarhang.org

Ebesen járok. Egyetlen embert találok, aki a nevét vállalva is nyilatkozni mer, ő Simon Sándor. Valószínűleg ő is csak azért ilyen közvetlen, mert tőlem tudja meg, hogy a minap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) őrizetbe vett egy „közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonost”, akiről hamar kiderült, hogy K. Ferenc milliárdost takarja. Azért érdeklődöm utána épp ebben a Debrecen hóna alatti, négyezres községben, mert itt található a telephelye az üzletember logisztikai vállalkozásának, amely mintegy kétezer, főleg kelet-magyarországi élelmiszerüzletet lát el áruval.

(…)

– Meglepte önöket K. Ferenc letartóztatása? – kérdezem a Kaviár presszó egyik vendégétől.
– Nem lepett meg. Minden kitelik tőle.
– Mire gondol, mi minden?
– Évek óta próbálja már megszerezni – mondja.
– Kicsoda? Mit akar megszerezni évek óta?
– M. Lőrinc – mondja egykedvűen.

(…)

„M. Lőrinc” – mint K. cégére ajánlatot tevő vállalkozó neve – egyébként nemcsak a Kaviárban bukkant fel a helyi vállalkozó elfogása kapcsán: erről beszéltek nekem Ebes boltjaiban, ezt suttogták városszerte járókelők, háziasszonyok, valamint egy helyi és egy hajdúszoboszlói vállalkozó is emlegette.

(…)

Mit gondolnak a helyiek, mi lesz K. Ferenc 2000 üzletével? Miért szeretik a vállalkozót az ebesiek, mivel segíti a dolgozókat? Ismerői szerint miért nem lesz Simicska Ferencből? A válaszokat a teljes riportban olvashatja a Magyar Hang augusztus 14-én megjelent 2020/33. számában, digitálisan is.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

8 percenként halt meg covid-fertőzött Magyarországon az elmúlt egy hétben

Fontos járványügyi mutatók nem romlottak tovább a héten. Az új fertőzöttek számának a növekedése megállt, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: