Otthon / Friss hírek / Kétmilliárd eurós szerződést kötött a kormány egy német vállalattal gyalogsági harcjárművek gyártására – 444.hu

Kétmilliárd eurós szerződést kötött a kormány egy német vállalattal gyalogsági harcjárművek gyártására – 444.hu

Lynx gyalogsági harcjárművek gyártására alapít vegyesvállalatot a német Rheinmetall céggel a magyar állam a honvédség NATO-vállalásainak teljesítése érdekében, közölte a kormány az MTI-n keresztül. A megállapodás keretében gyártóüzemet hoznak létre Magyarországon.

A közlemény szerint „a magyar kormány a hadiipar fejlesztésének legjelentősebb, több mint kétmilliárd euró értékű programját” indította el azzal a megállapodással, amelyet hétfőn írtak alá a németországi Unterlüssben.

Ezzel „Magyarország az első olyan NATO- és EU-tagállam, amely a düsseldorfi székhelyű cég új fejlesztésű, innovatív terméke mellett döntött az előzetes piackutatások után. A lépés központi eleme a folyamatban lévő honvédelmi és haderőfejlesztési programnak, amelynek célja, hogy a honvédség mihamarabb világszínvonalú haderővé váljék és ezzel hozzájáruljon az euroatlanti térség biztonsági kihívásainak kezeléséhez” – írják.

Hétfőn éppen békepárti, fegyverellenes koncertet is tartottak a Rheinmetall unterlüssi épülete előtt a második világháború lezárásának 75. évfordulója alkalmából.

Békepárti, fegyverellenes koncert a Rheinmetall épülete előttFotó: JULIAN STRATENSCHULTE/dpa Picture-Alliance via AFP

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: