Otthon / Egyéb / A focira még a járványszabályok is mások – hvg.hu

A focira még a járványszabályok is mások – hvg.hu

Szokatlan módon a nemzeti ünnep estéján jelent meg egy újabb kivételt szabályozó kormányrendelet.

Mint a hvg.hu beszámolt róla, a múlt héten úgy döntött a kormány, hogy a Magyarországon rendezett sportesemények nem magyar állampolgárságú részvevői, versenyzők, szervezők, meghívottak, egyéb szakemberek sárga vagy piros jelzésű országból akkor léphetnek be a határon, ha ideérkezésük előtt 5 napon belül, 48 óra különbséggel készült két negatív vizsgálati eredményt tudnak felmutatni.

Ezt módosították az augusztus 20-i keltű rendelettel úgy, hogy ettől eltérően, „az Európai Labdarúgó Szövetség vonatkozó protokolljára is figyelemmel” az is elég a belépéshez, ha az illető csak egy, három napon belül készült „molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt” negatív eredményét igazolja.

A könnyítés vélhetően az Európa-liga szeptember 24-én Budapesten megrendezendő döntőjére érkezőket mentesíti – a rendelkezés a nézőkre nem vonatkozik.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab kíméletlenül reagált Orbánra: “Aki csak élősködik a nemzet testén, az koplalni fog”

Jakab Péter pénteken közzétett Facebook-posztjában a szokásoshoz mérten is csípősen reagált a miniszterelnök tegnap reggeli rádiónyilatkozata során elmondottakra, jelesül …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: