Otthon / Egyéb / Csökkent a magyar állam befolyása a Molban – napi.hu

Csökkent a magyar állam befolyása a Molban – napi.hu

A magyar állam szavazati jogának aránya a Mol Nyrt.-ben 15,24 százalékról 5,24 százalékra csökkent, ezzel egy időben a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványé 10 százalékra nőtt – írja a Budapesti Értéktőzsde honlapjára hivatkozva az MTI.

A magyar állam szavazatainak száma 124 millió 920 ezer 950 szavazatról 42 millió 978 ezer 004 szavazatra csökkent, az alapítványé 81 millió 942 ezer 946 darabra nőtt – közölte a Mol.

Elkezdődött a Mol- és Richter-részvények átadása a Corvinusnak

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és az alapítvány tájékoztatta a társaságot arról, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány oktatási tevékenységének támogatásáról szóló törvény alapján augusztus 18-án került az alapítvány tulajdonába az állam tulajdonát képező 81 millió 942 ezer 946 darab Mol törzsrészvény.

A Mol Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papírok szerdán némi csökkenés után 1719 forinton zárták a kereskedést. Az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyamuk 3090, a legalacsonyabb 1510 forint volt.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

NNK: Beoltott kontaktszemélyeknek nem kell karanténba vonulniuk

Az RTL Klub utánament annak, hogy milyen protokollt alkalmaznak az egyes nagyvállalatok a covid negyedik …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: