Otthon / Egyéb / Leállhatnak a hivatalok: sztrájkot hirdettek szeptember elejére – magyarhang.org

Leállhatnak a hivatalok: sztrájkot hirdettek szeptember elejére – magyarhang.org

Önkormányzati sztrájkot hirdet szeptember 2-3-4.-re a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

Mint felhívásukban fogalmaztak, „az elmúlt hónapok kormányzati döntései ellehetetlenítették az önkormányzatok gazdálkodását és ezzel veszélybe sodorták több ezer önkormányzatnál dolgozó munkáját, biztos megélhetését és jövőjét. Az önkormányzatok költségvetését súlyosan érintő kormányzati elvonások miatt elbocsátások lehetségesek. A munkaerőhiány miatt az önkormányzatok számára már most is komoly terhet jelent az ügyfelek, a lakosság kiszolgálása. Az MKKSZ ezért az önkormányzati dolgozók és a közszolgáltatások védelme érdekében 3 napos sztrájkot hirdet!”

Az MKKSZ emellett kampányt is indít, amelyben felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a sürgős ügyeiket intézzék el a sztrájk előtt vagy időzítsék a sztrájk utáni napokra.

A sztrájk követeléseiről és a kampány részleteiről jövő szerdán tart majd sajtótájékoztatót Boros Péterné, az MKKSZ elnöke és Tukacs István, az MKKSZ Budapest III. kerületének alapszervezeti vezetője.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

NNK: Beoltott kontaktszemélyeknek nem kell karanténba vonulniuk

Az RTL Klub utánament annak, hogy milyen protokollt alkalmaznak az egyes nagyvállalatok a covid negyedik …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: