Otthon / Friss hírek / Figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta – napi.hu

Figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta – napi.hu

Új típusú adathalász-kísérlettel próbálnak visszaélni csalók a Magyar Posta nevével.

Emailen terjed az átverő levél, amely a Magyar Posta nevét és arculati elemeit használja fel. A csalók egy látszólag csomagkövetési értesítésnek tűnő linket küldenek, de arra kattintva nem a posta oldalára kerülnek az ügyfelek, hanem egy adathalász felületre – derül ki a társaság Facebook-bejegyzéséből.

Csalók élnek vissza a Magyar Posta nevével

A szolgáltató ezért felhívja a figyelmet, hogy a posta levelei mindig egységes szövegezésűek, azaz nem keveredik benne a tegező és a magázó stílus. Valamint kérik az embereket, hogy mindig nézzék meg a feladó emailcímét, mert ha nem a posta hivatalos címéről jön a levél, akkor azt csalók küldték. Ugyanígy a megadott linket is érdemes ellenőrizni.

A szolgáltató vagy szervezet hiteles levelének vagy értesítésének a megjelenése egységesen felépített, és a szervezet hivatalos arculati elemei láthatók benne.

Az elmúlt időszakban nem ez az első visszaélés a Magyar Posta nevével. Korábban csalók iPhone-telefonokat ígértek az embereknek, de az olcsó készülékek helyett adatlopás volt a jussa azoknak, akik bedőltek.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: