Otthon / Egészségügy / Szlávik: „Meredek dolog” a Szuperkupa-döntő – hvg.hu

Szlávik: „Meredek dolog” a Szuperkupa-döntő – hvg.hu

A főorvos szerint bár egyre több a fertőzött, nincs sok beteg.

Az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett Magyarországon a koronavírussal fertőzöttek száma, Szlávik János szerint ennek az az oka, hogy több olyan családi rendezvény, sportrendezvény vagy esküvő van, ahol sok ember tartózkodik, de nem viselnek maszkot. A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa az ATV-ben úgy fogalmazott:

bár növekszik a fertőzöttek száma, nincs sok beteg, a kórházában például nem emelkedett a koronavírusos betegek száma.

Szlávik hangsúlyozta, hogy az új esetek nagy része tünetmentes. A főorvos azt kérte, hogy “mindenki egy picikét gondolkozzon el magában”, aki teheti, próbálja az olyan eseményeket elhalasztani, ahol esély van arra, hogy egy fertőző személy is jelen lesz.

Szlávik kitért a szeptember 24-re kitűzött budapesti Szuperkupa-döntőre. A főorvos szerint kutatók egy koncerten teszteltek, próbálták bebizonyítani, hogy a vírus hogyan terjed ilyen eseményeken, szerinte ez a focimeccs hasonló lehet.

A főorvos úgy gondolja, hogy a döntő „kicsit meredek dolog”, de ha betartják az előírásokat, szerinte sikerülni fog.

Gulyás Gergely miniszter a pénteki Kormányinfón azt mondta, hogy a Budapestre tervezett Szuperkupa-döntővel kapcsolatban egyelőre csak tervek vannak, most úgy képzelik, hogy a két csapat (Bayern München, illetve Sevilla) külföldi szurkolóinak 3-3000 jegyet adnak el, közülük csak az léphet be az országba, akinek két napon belül van két negatív tesztje és a repülőtérről egyenesen a stadionba viszik őket. Ezenkívül még lázmérés is lesz belépés előtt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség még tárgyal az UEFA-val a szabályokról, azt szeretnék, hogy összesen 21 ezer néző lehessen a több mint 60 ezres stadionban, de a következő hetekben még bármi változhat.

24.hu szerdán közölte, hogy a 190 milliárd forintból felépített Puskás Arénában nemrég leszakadt egy embernagyságú betontömb, a létesítmény fenntartásával megbízott Nemzeti Sportközpontok (NSK) szerint viszont ez a hír nem igaz.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: