Otthon / Friss hírek / Brenner Koloman: “Az egyetemi világ szabadsága mindenki számára fontos”

Brenner Koloman: “Az egyetemi világ szabadsága mindenki számára fontos”

Korábban beszámoltunk róla, hogy A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette: tekintettel arra, hogy az egyetemi autonómia összes garanciája elveszett, lemond posztjáról.

Ennek kapcsán az egyetem hallgatóinak kezdeményezésére hétfő este 19:00-kor szolidaritási utcabált tartanak a Vas utcai épület előtt, ugyanis ahogy az az esemény leírásában is olvasható “a törvény nem biztosítja az intézmény Alaptörvény szerinti szabadságát a felsőoktatásban. Sem hazánk, sem a nemzeti kultúra érdekeit nem szolgálja, hanem a kormány kontrollját biztosítja alapítványi formában”.

Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési alelnökjelöltje Facebook-videóban közölte, hogy részt vesz a ma esti tüntetésen, ezzel is a párt szolidaritását kifejezve a tanárok és a tüntető diákok iránt. Hangsúlyozza

az Európa Tanács jelentéstevőjeként az akadémiai szabadságról és az egyetemi autonómiáról sajnos ismételten le kell szögeznünk, hogy fokozatot lépett az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz. A Jobbik elutasítja ezt a fajta bolsevik hatalomgyakorlást, melyet a kuratóriumi tagok kinevezésekor és a szín- és a filmművészet értékeinek felszámolásakor a Fidesz jelenleg művel.

Az egyetemi világ szabadsága mindenki számára fontos, ezzel a lépésével a kormány megmutatta, hogy nem jobboldaliak, nem konzervatívak – zárta mondandóját a politikus

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

3,4 milliárdból építenek portát Mészáros és Paár Attila cégei a paksi atomerőműnek

Ajánlatot csak a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. duó nyújtott …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: