Otthon / Friss hírek / Német sajtó: “Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot” – napi.hu

Német sajtó: “Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot” – napi.hu

Komoly haragot váltott ki, hogy a magyar kormány pénteken bejelentette: szeptember 1-től lezárja határait a külföldi állampolgárok előtt a járvány második hulláma miatt. A német turistákat még most sem tájékoztatták, hogy nem térhetnek vissza, de a Magyar Turisztikai Ügynökség hirdetése jelenleg is fut az Instagramon ajánlva a magyarországi nyaralásokat – írja az Euronews.

“Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot, és ez sértés Németország számára” – ezzel a címmel számol be a Frankfurter Rundschau a szeptember 1-től meghirdetett magyar határzárról, ahogy arról az Euronews beszámol. Azért nehezményezi a helyi újság a kormány pénteki bejelentését, hogy lezárja a határait a külföldiek előtt, mert erről egyelőre nem sikerült tájékoztatni az itthon tartózkodó külföldieket, vagy azokat, akik útnak indulnának.

Mint azt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pénteken bejelentette szeptember 1-től külföldi állampolgár nem léphet be az országba. A magyar állampolgárok két negatív teszt bemutatásáig, vagy legfeljebb 14 napra hatósági karanténba kerülnek szeptember 1-től, ha külföldről térnek haza. Viszont – ahogy azt a német lap észrevette – a Magyar Turisztikai Ügynökség hirdetése jelenleg is fut az Instagramon és a Youtube-on a WoW Hungary felhasználón.

 

 

A lap azt írja, hogy “az állami tulajdonban álló, hivatalos idegenforgalmi hatóság még most sem képes kezelni a helyzetet. És valóban: a portál szerint e cikk írásának pillanatában, 13:30-kor “Magyarország biztonságos” a külföldi látogatók számára – holott ugyanott épp csak azt nem sikerült még közölni, hogy a határokat keddtől, szeptember első napjától lezárják.” De nagyobb bajnak tartják, hogy nem tájékoztatják azokat, akik már szállást foglaltak Budapestre vagy a Balatonra. A Frankfurter Rundschau szerint egyedül a német külügyminisztérium honlapján láthatják az érintettek, hogy már nem érdemes Magyarországra indulniuk.

A lap szerint a szövetségi kormány emiatt majd fellép a magyar vezetéssel szemben.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: