Otthon / Egyéb / Orbán: A magyar demokrácia legalább olyan jó, mint a német vagy az olasz – 24.hu

Orbán: A magyar demokrácia legalább olyan jó, mint a német vagy az olasz – 24.hu

Magyarországon valójában az intellektuális szuverenitásért zajlik a harc: azért küzdünk, hogy érvényesíthessük kereszténydemokrata-konzervatív demokráciafelfogásunkat a liberális nézetekkel szemben, hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn az MTI beszámolója szerint.

Azért harcolunk, hogy ne csak egy, mindenki által elfogadott szemszögből vizsgálhassuk az európai intézményeket és politikát, és lehessen vitázni olyan fogalmakról, mint a család, nemzet, kulturális hagyományok, vallás és migráció, magyarázta.

A kormányfő aláhúzta: a magyar demokrácia legalább olyan jó, mint a német vagy az olasz, és megfelel a demokrácia európai követelményeinek.

Freedom House: Magyarország demokráciából hibrid rezsim lett 2019-ben

Egyedülálló zuhanást hozott az Orbán-kormány megítélése.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a szlovéniai Bledben 2020. augusztus 30-án, ahol megrendezik a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferenciát számos európai ország állam- és kormányfője részvételével augusztus 31-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Vivien Cher Benko

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

NNK: Beoltott kontaktszemélyeknek nem kell karanténba vonulniuk

Az RTL Klub utánament annak, hogy milyen protokollt alkalmaznak az egyes nagyvállalatok a covid negyedik …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: