Otthon / Csurgói hírek / A Jobbik nem hagyja annyiban a csurgói édesanya tragédiáját – delsomogy.ezalenyeg.hu

A Jobbik nem hagyja annyiban a csurgói édesanya tragédiáját – delsomogy.ezalenyeg.hu

Kásler minisztériumához fordul Ander Balázs országgyűlési képviselő és Dr. Lukács László, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa a hanyagság és a csurgói édesanya halála miatt.

Még májusban vesztette életét egy dél-somogyi asszony a szigetvári kórház nőgyógyászatán orvosi műhiba miatt. Az eset körülményire csak most derült fény, a titkolózás pedig érthetetlen.

Ander Balázs és Dr. Lukács László ezért írásos kérdést intézett Káslerhez: Mit tett és mit fog tenni a magyar kormány az igazság és a hozzátartozók érdekében?

A csurgói édesanya halálát ugyanis súlyos tévedés okozta. Sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét a szigetvári kórházban. Ennek következtében válságos állapotban kellett a pécsi klinika intenzív osztályára szállítani, azonban már ott sem tudtak segíteni rajta.

Két gyermeket hagyott hátra, és a gyászoló családtagok ki akarják deríteni az igazságot.
Elvileg a büntetőeljárás már folyamatban van. De miért titkolták az ügy részleteit eddig a hozzátartozók és a nyilvánosság elől?

Könnyű azonnal azt gondolni, hogy a műhiba az egyik orvosnak vagy nővérnek a figyelmetlenségéből történt. De a tragédia időpontja a koronavírus-járvány egyik legsúlyosabb időszakában történt.

Az egészségügyi dolgozók akkor is túl voltak terhelve, most pedig még több problémájuk van. Ilyen állapotban, kialvatlanság, stressz és a fertőzéstől való félelemben bárki elkövethet hibákat.

A kormány is felelős ezért, ők tették tönkre az egészségügyet, ők fizetik alul a dolgozókat. A legtöbb aggodalmat ők okozzák. Ezért nem lehet egyetlen embert felelősségre vonni, hiszen az ügy sokkal árnyaltabb, mint egy egyszerű orvosi műhiba.

Részvétünk a gyászoló családnak és hozzátartozóknak. Bízunk benne, hogy mielőbb ki fog derülni az igazság.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: