Otthon / Egészségügy / A kormánymédia szerint álhír, hogy nem ingyenes a teszt

A kormánymédia szerint álhír, hogy nem ingyenes a teszt

Igaz, a tesztek hatósági árát – 19 500 forint – pont gazdáik szabták meg.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő úgy tesz, mintha a tesztek nem ingyenesek lennének. Mert szerintük azok.

“A hatósági tesztek ingyenesek Magyarországon, a tesztelés pedig megfelelően biztosított, a magyar kormány ugyanis az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait követi gyakorlatában” – írják.

Mindennek előzménye az volt, hogy Lukács László kiadott egy közleményt, melyben felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt napok járványügyi adatai alapján egyértelmű, hogy az Orbán-kormány nem képes kezelni sem az egészségügyi, sem a gazdasági válsághelyzetet.

“A tesztelések számát tekintve a kormány az általa számtalanszor emlegetett nemzetközi előírásoknak sem képes megfelelni. Ráadásul ahelyett, hogy a járvány terjedésének megakadályozása érdekében ingyenesen biztosítaná a lakosság számára a teszteket és a maszkokat – ahogyan ezt egyébként teszik más európai országokban –, mindössze maximalizálta a tesztek árát. Ne legyenek kétségeink, hogy ez a felelőtlen kormányzati politika lesz az oka annak, ha ismételten egyre szigorúbb korlátozásokat kell majd bevezetni, sőt ez az elhibázott járványkezelés sajnos egyre több honfitársunk életébe is kerül” – fogalmazott a Jobbik alelnöke.

Hozzátette, hogy miközben a kormánypropaganda azt harsogja, hogy Európa legerősebb gazdasága a magyar, addig az európai kormányok közül éppen az Orbán-kormány az, amelyik szinte semmilyen kézzelfogható segítséget nem adott és nem ad a saját állampolgárainak, a Jobbik ugyanakkor továbbra is széleskörű és ingyenes tesztelést követel.

Az ingyenes tesztet képzelő Magyar Nemzetnek pedig érdemes megtekinteni az alábbi ábrát:

Lehet, hogy a kormánymédia kitartott munkatársai ingyenesen kapják a teszteket, de az átlag magyar embereknek nem jár ilyen szolgáltatás. Átlag magyar ember csak akkor kap ingyen tesztet, ha azt orvos rendeli el. Pusztán azért, mert félti a saját vagy környezete egészségét, nem.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: