Otthon / Egészségügy / Tombol a koronavírus a Darvastói Foglalkoztatóban, az ápolók 41, a gondozottak 76 százaléka fertőzött

Tombol a koronavírus a Darvastói Foglalkoztatóban, az ápolók 41, a gondozottak 76 százaléka fertőzött

A csabrendeki Darvastó Foglalkoztató Intézetben az ápoltak és a gondozók között is nagy számban igazoltak pozitív szegényeket. 135 ápolóból 55, míg a 276 gondozottból 214 igazoltan pozitív koronavírusos – közölte újságírói kérdésre Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a fertőzöttekből 11 mutatott tüneteket, őket kórházban kezelik.

A felderítést követően az intézmény és az egészségügyi hatóság között rendkívül szoros együttműködés alakult ki – mondta. Aláhúzta, az otthonban elegendő védőeszköz áll rendelkezésre, gyakorlatilag folyamatos a fertőtlenítő nagytakarítás, melyhez a honvédséget is igénybe veszik.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a Parlamentben Rig Lajos jobbikos képviselő már azonnali kérdést tett fel az emberi erőforrások miniszterét helyettesítő államtitkárnak, melyben arról érdeklődött, tudnak-e arról, hogy az intézetben felütötte fejét a koronavírus, és gócpont alakulhat ki. Ismertette, a múlt hét csütörtök-pénteki tesztelések során 120 tesztből 102 pozitív lett.

A válaszban Vitályos Eszter Zsuzsanna államtitkár azt mondta, a minisztériumban erről nem tudnak, de utána fognak nézni és minden szükséges járványügyi intézkedést meg fognak hozni.

Kedden már arról cikkeztek a lapok, hogy az intézetben 202 fertőzött van, közülük 9 kórházban fekszik. Fazekas Andrea, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese azt is közölte, hogy 54 dolgozó koronavírus-tesztje lett pozitív.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Próbababával együtt lopta el a ruhát egy ittas budapesti férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányságán lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást F. Sándor ellen, számolt …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: