Otthon / Egészségügy / Koronavírus: meghalt egy tanár, egy iskolaigazgató lélegeztetőgépen – 24.hu
Szolnok, 2020. október 26. A MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésû Dandár egyik katonája fertõtleníti a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvû Általános Iskola egyik tantermét 2020. október 26-án. Az iskolában az elmúlt hónapban több tanár és diák lett koronavírussal fertõzött, osztályok álltak át a digitális távoktatásra, ezért a Magyar Honvédség Operatív Törzse elrendelte az iskola fertõtlenítését, hogy továbbra se kelljen bezárni az iskolát. MTI/Mészáros János

Koronavírus: meghalt egy tanár, egy iskolaigazgató lélegeztetőgépen – 24.hu

A Népszava összesítése szerint már négy tanárról tudni biztosan, hogy koronavírus-fertőzést követően hunyt el.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének  (PDSZ) választmányi tagja, megyei ügyvivője csak annyit erősített meg, hogy koronavírusos az igazgató és ő is abban bízik, hogy az intézmény engedélyt kap a digitális munkarendre.

A lap megkeresésére csak a Nemzeti Felnőttképzési és Szakképzési Hivatal válaszolt. Azt írták: a jogszabályok értelmében minden egészséggel kapcsolatos adat a személyiségi jogok körébe tartozik, ezért erről nem adható tájékoztatás. Ezek valóban szenzitív adatok, erre hivatkozott korábban Müller Cecília országos tiszti főorvos is, a Klebelsberg Központ (KK) a Népszavával viszont most azt közölte: az iskolák döntik el, közzéteszik-e összesített adataikat.

A tanárok tizede koronavírusos egy budapesti iskolában

Az igazgató egy időre digitális oktatásra állna át, ám erről nem dönthet egyedül.

Több iskola saját weboldalán rendszeresen be is számol arról, hány diák, pedagógus kapta el a fertőzést. Szűcs Tamás erről azt mondta, a fertőzött diákok, pedagógusok száma nem személyes, hanem közérdekű adat, amit minden intézménynek közzé kellene tennie.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Úton van a “mestervakcina” az átkozott vírus ellen

Jó kezdeti kísérleti eredményekről számolt be a CureVac NV biotechnológiai cég és a GlaxoSmithKline Plc …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: