Otthon / Egyéb / Ingyenes parkolás: Orbán ismét előkapta a nagyvárosok ellen tervezett kisstílű bosszúhadjáratát

Ingyenes parkolás: Orbán ismét előkapta a nagyvárosok ellen tervezett kisstílű bosszúhadjáratát

A Fidesz-KDNP az első hullám alatt végig azt tolta, hogy “emberkísérlet” zajlik a közlekedőkkel Budapesten, mert Karácsony Gergelyéknem mérik fel az igényeiket, hogy hogyan lehet az autós, a kerékpáros és a gyalogos forgalom összhangját megteremteni. Az azonban sokkal inkább volt egy humánumra egyáltalán nem tekintettel levő emberkísérlet, hogy az Orbán-kormány egy tollvonással tette ingyenessé a parkolást a fővárosban (is). Most kezdik előről.

A nagyvárosi lakosok számára az ingyenes parkolás azzal vált kapásból egyenlővé, hogy 30-45 perceket keringtek lakóhelyük körül, mint gólyafos a levegőben, mire sikerül a házuk környékén parkolóhelyet találni. (Megtörtént események alapján.)

Az intézkedést Orbán tavasszal arra hivatkozva hozta meg, “hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel a zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem, vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját.”

A valóság azonban az, hogy a populizmus és kistílű bosszúja sokkal fontosabb volt, mint az emberek életminősége. A Karácsony Gergely ellen indított támadássorozat kiemelt része volt az ingyenes parkolás, hiszen ezáltal komoly bevételtől esik el a Főváros, az elviselhetetlen közlekedési körülményekről nem is beszélve. De ugyanez elmondható a legtöbb magyarországi nagyvárosról is. Tetszettek volna másképp szavazni, ugye?

A parkolás ingyenessé tételét Orbán ezúttal a bullshitvideójában meg sem indokolta, a hivatalos magyarázat a tavaszihoz hasonló lehet, viszont most senkit nem buzdít a kormány otthon maradásra, de még csak arra sem, hogy ne használják a tömegközlekedést. Sőt, bejelentették, hogy sűríteni fogják a járatokat. Az ingyenes parkolás tehát még inkább tűnik értelmetlennek, mint a nyár előtt. Ez ugyanis egészen biztosan nem fogja megállítíni, de még csak lassítani sem a vírus terjedését.

Plusz adalék, hogy a Levegő Munkacsoport májusban arra hívta fel a figyelmet, hogy a légszennyezettség miatt mielőbb meg kellene szüntetni az ingyenes parkolás lehetőségét Budapesten.

A járvány hatására csaknem megduplázódott a városi csomagszállítás, aminél eddig is komoly gond volt, hogy a szállítók az idejük jelentős részét parkolóhelyek keresésével töltötték, és az esetek nagy részében képtelenek voltak szabályosan megállni. Az ingyenes parkolás lehetősége és a kiszállítandó csomagok számának hirtelen megugrása szinte elviselhetetlenné teszi a helyzetet, különösen a járművezetők számára

– fogalmazott akkor Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

Persze, a magángéppel repkedő Orbán Viktor ezt magasról és telibe, hiszen a propaganda most is előrébb való számára, mint több millió magyar ember élete. Neki és fideszes oligarcháinak nem kell parkolóhelyért körözni egyetlen belvárosban sem.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: