Otthon / Egyéb / Bajban vannak Orbánék: Jogállamisághoz kötik az EU-s pénzeket

Bajban vannak Orbánék: Jogállamisághoz kötik az EU-s pénzeket

Hiába tiltakozott, Sorosozott foggal-körömmel a magyar kormány, az Európai Tanács és az Európai Parlament közötti új megállapodás szerint valóban jogállamisági feltételekhez fogják kötni az uniós kifizetéseket. 

Cseh Katalin momentumos EP-képviselő a Twitteren arról számolt be, hogy az Európai Unió hatalmas lépést tett ezzel az autoriter rendszerekkel szemben. Párttársa, Donáth Anna úgy fogalmazott, hogy rendkívül fontos csatát nyertek meg az unión belüli korrupt és antidemokratikus kormányok ellen, az új mechanizmussal pedig már lehetőségük lesz megvédeni az adófizetők pénzét az olyan emberektől, mint Orbán Viktor.

A Fidesz várhatóan durva brüsszelezésbe és hazaárulózásba kezd majd, ennek megfelelően Varga Judit már ki is akadt a Facebookon. Szerinte az Európai Parlamentnek a járvánnyal, és nem politikai, ideológiai vitákkal kellene foglalkoznia. Ezt a mondatot pedig már most meg is szavazhatjuk a hét poénjának.

Kijelentette azt is, hogy “ha már segíteni nem tudnak, legalább ne gátolják a tagállamok, így Magyarország járvány elleni védekezését és a gazdaság újjáépítését”. (Hét poénja 2.0) A miniszter továbbá elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EP a jelenlegi járványhelyzetben és az Európa gazdasága előtt álló súlyos kihívások ellenére sem hagy fel Magyarország politikai és ideológiai “zsarolásával”. “Elfogadhatatlan, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők Magyarország gazdasági érdekei ellen dolgoznak Brüsszelben” – fűzte hozzá.

A magyar emberek számára is elfogadhatatlan sok minden, többek között az is, hogy Orbán Viktor és kormánya egy évtizede zsebeli be strómanjain keresztül az uniós pénzeket.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

170 ezer forintért adná ki a Pénzügyminisztérium, hányan igényeltek CSOK-ot és babavárót

Hónapok óta próbáljuk megtudni, hogy a családok hány gyereket vállaltak be a kedvezményes állami hitel, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: