Otthon / Barcsi hírek / Ander: a kormány nem tesztel eleget – delsomogy.ezalenyeg.hu

Ander: a kormány nem tesztel eleget – delsomogy.ezalenyeg.hu

Dél-Somogy Jobbikos képviselője az összecsapott védekezésről és a kormány hiányos megelőzéséről beszélt az ATV műsorán.

Ander Balázs országgyűlési képviselő szerint komoly problémák vannak a kormány válságkezelésével. Minden jel arra mutat, hogy a koronavírus-járvány elszabadult, az intézkedések pedig későn jöttek. Ráadásul nem is a legészszerűbb szabályozásokat vezették be.

“AZ ÁLLAM RÉSZÉRŐL MEGLEHETŐS DISZNÓSÁGNAK TARTJUK, HOGY MINDEN FELELŐSSÉGET AZ ÁLLAMPOLGÁROK NYAKÁBA AKARNAK VARRNI.” – FOGALMAZOTT A KÉPVISELŐ.

A kijárási tilalom és a szórakozóhelyek bezárása azt mutatja, hogy a kormány szerint ennyivel meg lehet gátolni a fertőzések növekedését. Az érintkezések lecsökkentése egy dolog. De akkor az iskolák és a munkahelyek miért üzemelnek tovább, mikor sokaknak lehetősége van otthonról végezni ezeket.

“Megvan az embereknek is a felelőssége, de a tesztelések aránya Magyarországon meglehetősen a kívánt arány alatt van.”

A tesztek 20%-a pozitív. Ez nem csak ijesztően magas megfertőződést jelent, hanem gyalázatosan alacsony tesztelést is. Amíg a kormány mindent megpróbál bezárni, addig képtelenek feltérképezni, hogy milyen arányban terjed a betegség.

Nálunk egy nap alatt 84 halottról és 4000 újabb megbetegedésről szólnak a szomorú hírek. Miközben Szlovákiában egyetlen hétvége alatt letesztelték a lakosság 60%-át. És ez egy köpésnyire van. Nyugat-Európában még többet küzdenek az emberek egészségéért.

Ha a kormány nem csipkedi magát, és nem kezd el minél előbb rendesen tesztelni, akkor nagyon nagy baj lesz, nagyon hirtelen. Ezt pedig még lenne idő megakadályozni.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: