Otthon / Dél-somogyi hírek / SENKIT SEM HAGYNAK AZ ÚT SZÉLÉN?

SENKIT SEM HAGYNAK AZ ÚT SZÉLÉN?

Bogdán Andrea és párja négy kisgyermekükkel élnek a dél-somogyi Zákányban. Példájuk is azt bizonyítja, hogy nagyon könnyen kilátástalan helyzetben találhatja magát az ember. Egy önkormányzati tulajdonú ingatlanban éltek, de munkanélküliség miatt félévnyi lakbérhátralékuk keletkezett.
Andrea elmondása szerint, mikor kicsit javult a helyzetük, jelezték az önkormányzatnak, hogy kifizetnék tartozásukat, de tudomásuk szerint a település vezetése inkább eladná az ingatlant, ezért onnan menniük kellett.
A hattagú családnak egy másik házat ajánlottak, ahová be is költöztek. A valaha szebb napokat látott melléképület viszont rettenetesen rossz állapotban van, félő, hogy valakire ráomlik.
De a benti állapotok is egészen elképesztőek, mert orrfacsaró bűz lengi be az egész házat. Andreáék hiába fertőtlenítettek, véleménye szerint a szoba padlózatát átitató fekália és vizelet elviselhetetlenül undorító, s gyermekeit is félti a fertőzéstől.
De nem emiatt, hanem a három kémény miatt kellett innen is menniük. Az édesanya egyszer csak arra ért haza, hogy távollétükben kinyitották a házat és az utcára pakolták a család minden ingóságát.
Úgy tájékoztatták, hogy a szociális bérlakásként funkcionáló ház kéményei nem felelnek meg az előírásoknak, ezért lettek kirakva.
Ugyan ideiglenesen visszatérhettek abba az ingatlanba, ahol az ominózus 30.000 Ft-os hátralékuk keletkezett, de itt sem maradhatnak sokáig. Andrea teljesen kétségbe van esve. A település korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjéhez, Szabó Attilához fordult segítségért, hiszen nem akar az utcára kerülni, nem akarja hajléktalanná válva esetlegesen a gyermekeit is elveszíteni. A zákányi közélet tisztaságáért, a közpénzek transzparens felhasználásáért oroszlánként küzdő, és ezért a legnemtelenebb támadásoknak kitett volt települési képviselő arra sem volt rest, hogy a térség ellenzéki országgyűlési képviselőjének, Ander Balázsnak a csurgói köztéri fogadóórájára is elkísérje az aggódó édesanyát.

 

Ander Balázs
Információink szerint csaknem 200 millió forintos összegből egyébként korábban kialakítottak Zákányban öt darab szociális bérlakást, ami azért számos kérdést vet föl sokakban. Mi kerülhetett az épület átalakításán, felújításán már évekkel ezelőtt is 200 millió forintba, ha ott csupán ennyi önkormányzati bérlakást hoztak létre? Sokszor önhibájukon kívül is nehéz szociális helyzetbe sodródott családok kérik a segítséget, ami forráshiány miatt válhat kérdésessé. Nem lenne hát bölcsebb a rendelkezésre álló pénzeket úgy felhasználni, hogy egy-egy lakás kialakítására ne 40-50 millió forint menjen el?
Egy biztos. Reményeink szerint az önkormányzat megnyugtató megoldást fog találni Andreáék gondjára, s a négygyermekes család végre biztos hajlékot tudhat majd a feje fölött.
P.R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: