Otthon / Egészségügy / Egymillió adag favipiravir érkezett, és még egy ekkora fog szombaton, ami a betegség kezdeti szakaszában jelent segítséget

Egymillió adag favipiravir érkezett, és még egy ekkora fog szombaton, ami a betegség kezdeti szakaszában jelent segítséget

Az operatív törzs kedd délelőtt is kamerák elé állt, Kiss Róbert rendőralezredes pedig elsőként a tegnap bejelentett szigorításokat ismertette, majd elmondta:

  • a maszkviselés elmulasztása miatt 144 alkalommal intézkedtek az elmúlt 24 órában,
  • ebből a tömegközlekedési eszközökön 24 rendőri intézkedés történt, 10 esetben feljelentést kellett tenni.
  • a kereskedelmi üzletekben ezúttal 113 esetben kellett intézkedni, 27 személlyel szemben tettek feljelentést.
  • a tranzitszabályok megszegése miatt 38 esetben intézkedtek, 37 esetben bírságot szabtak ki.

Két üzletben tapasztalták a rendőrök, hogy nem tartották be a maszkviselési szabályokat. Az egyik egy edelényi pékség volt, ahol sem az egyik alkalmazott, sem a kereskedelmi üzlet üzemeltető, sem az egyik vásárló nem viselte szabályosan a maszkot, ezért a rendőrök két napra bezárták a boltot. Kazincbarcikán pedig egy sörözőben rendeltek el szintén kétnapos bezárást.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az új megbetegedésekről és elhunytakról beszélt, majd elmondta, egész Európában nő a fertőzöttek száma, s ez Magyarországon sincs másképp.

Közölte, egymillió adag favipiravir érkezett Kínából, és még egy ekkora adag érkezik szombaton Japánból, ami a betegség kezdeti szakaszában jelent segítséget. Szót ejtett továbbá az új eljárásrendről is.

A háziorvosoktól azt kérik – mondta Müller Cecília –, hogy a kockázati csoportokat vegyék előre az influenzaoltásnál, ezen a héten pedig újabb szállítmányt osztanak ki, amiért türelmet kért a tisztifőorvos.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: