Otthon / Friss hírek / Intézkedések, amiket Orbán a második hullám, és a válság leple alatt hozott meg hatalma bebetonozása érdekében

Intézkedések, amiket Orbán a második hullám, és a válság leple alatt hozott meg hatalma bebetonozása érdekében

Cikkünk első részében feltártuk Orbán válságkezelésének dilettáns és aljas részleteit, most pedig azt tekintjük át, melyek azok az intézkedések, amiket úgy vitt át, a járványválság leple alatt, hogy arra normális esetben semmi szükség nem lett volna.

A választási törvény módosítása. Ahhoz, hogy egy párt működtethető legyen, pénzre van szükség. A pártok finanszírozása normálisan a központi költségvetésből történik. Amennyiben a párt minimum 27 egyéni képviselőjelöltet állított, úgy már jogosult volt támogatásra. Semjén Zsolt november 10-én, éjfél előtt egy perccel benyújtott egy törvényjavaslatot, amelynek alapján ez a szám 50-re emelkedne. Nyilvánvaló, hogy az ellenzéki pártok közös jelöltállítását szeretnék ezzel megakadályozni vagy megnehezíteni. Bár az a mondás, hogy ezzel a kamupártok indulásának megakadályozása a cél, ugyanakkor nem tesznek semmit azért, hogy az előző választásokon felhalmozott büntetéseket behajtsák ezeken a nyilvánvaló céllal létrehozott képződményeken.. A vírustagadó Gődény György és Seres Mária pártja, a Közös Kevező Párt például több mint 150 millió forinttal tartozik.

A közpénz fogalma. Azt, hogy mi a közpénz, egy huszárvágással szűkítenék (az állam bevétele, kiadása és követelése), így az állami cégek és az államhoz közel álló alapítványok költségeit rögtön el lehetne rejteni a kíváncsi tekintetek elől. További módosítási javaslat, hogy “közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány létrehozásáról, működéséről, megszüntetéséről, valamint közfeladata ellátásáról sarkalatos törvény rendelkezik”, tehát a Corvinus és az SZFE fenntartó alapítványainak helyzetét is csak kétharmaddal lehetne megváltoztatni. Ezen felül az eddigi hatféle különleges jogrend (megelőző védelmi helyzet, rendkívüli állapot, szükségállapot, veszélyhelyzet, váratlan támadás, terrorveszélyhelyzet) háromra szűkülne: szükségállapot, veszélyhelyzet és hadiállapot.

A család és az örökbefogadás. A magyar örökbefogadási rendszer eddig azt írta elő, hogy ha van egy örökbefogadható kisgyermek, azt fel kell ajánlani házaspároknak, majd második körben már egyedülállóknak is megmutatják a gyermeket. Homoszexuális párok részére az örökbefogadás eddig is tiltott volt, de egyedülállóként gyermekhez juthattak. Az Alaptörvény kilencedik módosításába bekerült: az anya nő, az apa férfi. Hogy ezt miért kell törvénybe foglalni, pláne miért egy járványhelyzetben, az teljesen érthetetlen. Az pedig, hogy mostantól egyedülállók csak személyesen Novák Katalin szülesztő miniszter asszony engedélyével juthatnak gyermekhez, minden emberi értékkel szembemegy. Hiszen a család az család legyen az bármilyen. Van példa egyedülálló szülők csodálatos helytállására, mint ahogy nevelhetnek azonos nemű párok is törődő szeretettel gyermeket, de az is igaz, hogy nem garancia a boldog családra, ha az apa, aki férfi és az anya, aki nő, egyaránt jelen van. Ezt sokkal inkább egy jól működő szociális háló és gyermekvédelmi szolgálat tudná garantálni, de erre Orbánék egészen egyszerűen sajnálják a pénzt.

Olyan intézkedések ezek, amelyeknek egyetlen céljuk van: az orbáni diktatúrát még jobban megerősíteni és bebetonozni, hogy ezek a gazemberek ne legyenek elmozdíthatók és felelősségre vonhatók.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: