Otthon / Barcsi hírek / KIVÉGEZTÉK A MILLENNIUMI TÖLGYFÁT BARCSON

KIVÉGEZTÉK A MILLENNIUMI TÖLGYFÁT BARCSON

Sokakban keltett fájdalmas megdöbbenést, amikor Barcs díszpolgára, múzeumalapító helytörténésze szombat délután közösségi oldalán számolt be a számos helybéli számára érthetetlen fapusztításról.

Az erdedeti poszt az alábbi linken tekinthető meg:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1725222800958373&id=100004120091887

A település büszkesége volt az az országosan is kuriózumnak számító millenniumi emlékfa, amit most kidöntöttek.
A dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselője, Ander Balázs írásbeli kérdéssel fordult a kormányzathoz a rengeteg kérdést felvető ügy kapcsán.
Ander Balázs ellenzéki országgyűlési képviselő, Jobbik
 
A tetthely…
“Tisztelt Miniszter Úr!
Abban gondolom nincs közöttünk vita, hogy a magyarság legnagyobb történelmi sorsfordítója a Honfoglalás volt. Bizonyára abban sincs nézeteltérés, hogy Kárpát-medencei megtelepedésünk emlékét féltő gonddal, méltóságteljesen ápolni kell. És valószínűleg az is konszenzus tárgyát képezi, hogy környezeti-természeti értékeinket is védelem illeti meg.” – mutatott rá a Jobbik alelnöke.
“Egyfelől a nyári viharral érvelnek, mondván, a fa veszélyt jelent, de ezen logikai lánc mentén haladva, az összes bokornál nagyobb növényt ki kellene irtani a helyi parkokból, utcákról, köznevelési intézmények udvaráról, nehogy egy vihar során valamikor valakire rádőljön. (Természetesen a valóban veszélyes fákat el kell távolítani, de a millenniumi tölgyfa a felháborodott barcsi polgárok szerint nem tartozott ebbe a kategóriába!) Másfelől egyes hangok azzal védik ezt a magyar nemzeti múlttal szemben is elkövetett minősített merényletet, hogy lejárt az emlékfa ideje, azt nem is ismerték az itt élők…” – húzta alá a dél-somogyi ellenzéki honatya.
Kíváncsian várjuk a választ.
P.R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: