Otthon / Friss hírek / Nem támogatja a Fidesz a szociális dolgozók plusz juttatásának adómentesítését

Nem támogatja a Fidesz a szociális dolgozók plusz juttatásának adómentesítését

Igazságtalan, hogy míg a nehéz helyzetben lévő Dunaújvárosi önkormányzat képes anyagilag is elismerni a szociális dolgozók emberfeletti munkáját, addig a kormány sajnálja tőlük a pénzt és ezt a minimális adót és járulékot sem engedik el.

– írta közösségi oldalán Kálló Gergely a Jobbik országgyűlési képviselője, miután a népjóléti bizottság keddi ülésén a kormánypárti többsége nem szavazta meg határozati javaslatát.

Kálló Gergely
Kálló Gergely Jobbik

Ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy a szociális dolgozók Dunaújvárosban is az első sorban harcolnak a járvány ideje alatt. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy 85 ezer forintos juttatásban részesítette őket, de ebből lejött az adó és a járulék, ami az államkasszába ment.

Ahhoz, hogy ez ne így legyen és legközelebb teljes összeget kaphassanak azok, akik plusz juttatásban részesülnek munkájuk elismeréseként – Dunaújvárosban és máshol is – benyújtottam egy határozati javaslatot, melyet ma tárgyaltunk a Népjóléti Bizottságban.

– olvasható Kálló Gergely Facebook oldalán.

Mivel a testület Fidesz-KDNP-s képviselői nem támogatták javaslatát, ezért a Jobbik képviselője a Költségvetési Bizottsághoz fordul.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Már évtizedekkel ezelőtt szerepelt a szexuális bűnelkövetők amerikai listáján a balassagyarmati háziorvos

A 74 éves férfi számítógépein idehaza gyermekpornográf felvételeket találtak. A balassagyarmati háziorvost egy hete vitték …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: