Otthon / Friss hírek / Néppárti EP-képviselő: elkötelezettek vagyunk az EU mellett, a Fidesznek nincs helye ebben a pártcsaládban

Néppárti EP-képviselő: elkötelezettek vagyunk az EU mellett, a Fidesznek nincs helye ebben a pártcsaládban

(…) nem foglalkozom mások magánéletével, tiszteletben tartom mindenkinek a szexuális orientációját. Mindenki maga dönti el, hogy este hol, hogyan és kivel szórakozik.

– mondta Radan Kanev bolgár néppárti EP-képviselő az Azonnalinak a Szájer-ügyre vonatkozó kérdésre. Azt is hozzátette,

Az, hogy Szájer az életével képmutató volt, őrá és a választóira tartozik, feléjük kell elszámolnia. Én szerencsére nem tartozom Szájer választói közé. A legszükségesebb lépéseket megtette. Miután valóban keményen megsértette péntek este a Belgiumban érvényben lévő járványügyi szabályokat, lemondott. Ez a minimum. Egész Európában, de különösen Brüsszelben nagyon súlyos a koronavírus-helyzet, azaz nagyon szomorú, ha éppen egy választott politikus – akinek példaképnek kéne inkább lennie – sérti meg a szabályokat.

Ezzel szemben Deutsch Tamás gestapózását politikai kérdésnek tartja:

Ellentétben a Szájer-üggyel Deutsch Tamás ügye valóban egy politikai kérdés. Amit Deutsch Tamás mondott Manfred Weberről, az egyszerűen elfogadhatatlan. Deutsch régóta tesz olyan nyilatkozatokat, amelyek miatt szerintem már régóta nem lenne helye a pártcsaládunkban. Úgyhogy én is aláírtam a kezdeményezést, Deutsch Tamásnak nincs helye köztünk.

Ahogy szerinte a Fidesznek sincs helye az Európai Néppártban:

(…) nagyon nem örülök, hogy a Fidesz még mindig az Európai Néppárt tagja lehet. A mi pártunk elkötelezett az Európai Unió mellett, nem szolgálunk idegen érdekeket. A Fidesznek nincs helye ebben a pártcsaládban. Ha már a család metafórájánál vagyunk: minél hamarabb el kell válnia a Néppártnak és a Fidesznek, mi ezt szorgalmazzuk.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Úton van a “mestervakcina” az átkozott vírus ellen

Jó kezdeti kísérleti eredményekről számolt be a CureVac NV biotechnológiai cég és a GlaxoSmithKline Plc …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: