Otthon / Egészségügy / Brutális állapotok: Meddig bírják még az egészségügy holtfáradt munkásai? – delsomogy.ezalenyeg.hu

Brutális állapotok: Meddig bírják még az egészségügy holtfáradt munkásai? – delsomogy.ezalenyeg.hu

A covidos betegek és hozzátartózik véleménye alapján az egészségügyi dolgozók tűréshatáruk végére értek, megállni azonban nem lehet. Bár erejükön felül teljesítenek, az ellátásban egyre nagyobb a káosz.

Mivel a kormány nem hajlandó beengedni a médiát a kórházakba, a 24.hu úgy döntött, az olvasóktól szerez információt a benti állapotokról. Ne legyen kétségünk,

a járványhelyzet hetekkel ezelőtt borzalmas volt, manapság tragikus.

A hazai kórházak maximum 7700 beteget képesek ellátni, viszont a hétfői adatok szerint 7932 koronavírusos pácienst kezelnek. Látjuk a rendszert túlterhelődni, és látjuk ennek a következményét is:

RENGETEG KORONAVÍRUSOS BETEG AZ ELLÁTÁS HIÁNYÁBA HAL BELE.

„Az orvos azt mondta, ha eddig nem voltam pozitív, itt biztos elkapom”

– írta az egyik olvasó. A kórházakban alapvetően külön helyeznék el a Covid-gyanús és az igazoltan fertőzött betegeket, a helyhiány miatt viszont ezt gyakran lehetetlen betartani. A fertőzött és fertőzés-gyanús osztályokon dolgozók ráadásul nem ugyanannyira vannak védve:

Míg az igazoltan covidos betegeket ápolók teljes védőfelszerelésben végzik a feladataikat, addig a másik osztályon csupán maszkot és kesztyűt hordanak.

Valószínűleg emiatt betegszenek meg egyre többen.

A lap szerint abban megegyeznek a vélemények, hogy tiszteletet érdemelnek az egészségügyben robotolók. Probléma viszont, hogy iszonyatosan kevesen vannak. Kormányunk csupán hangzatos ígéretekkel, és nagy szavakkal támogatta meg az ellátásban résztvevőket, tíz év alatt másra nem futotta. Hát itt az eredmény:

Két nővér jut körülbelül harminc betegre, egy szakápoló, és egy segédápoló. A nővér jobb esetben kétszer, egyébként egyszer jut ki enni, inni és egyéb szükségleteit elvégezni. Sem fizikailag, sem szellemileg, sem lelkileg nem bírják már

– áll egy másik levélben. Ha pedig mindez nem lenne elég, az első hullám alatti ágyfelszabadítási agyrém megismétlődni látszik. Az olvasói tapasztalok szerint sok olyan beteget is hazaküldtek, akiket nem lett volna szabad, és tragédia lett a vége.

Ennek a kifacsart, rogyadozó rendszernek a járvány vitte be az utolsó szúrást, de ne feledjük: Az egészségügyet a Fidesz küldte és döngölte földbe. A vírus csupán jött, és megülte a tort, amit a kormány előkészített

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: