Otthon / Barcsi hírek / MIÉRT CSAK A JOBBIK KÉPVISELŐJE HOZZA NYILVÁNOSSÁGRA A CSALÁDTAGJAI VAGYONNYILATKOZATÁT IS?

MIÉRT CSAK A JOBBIK KÉPVISELŐJE HOZZA NYILVÁNOSSÁGRA A CSALÁDTAGJAI VAGYONNYILATKOZATÁT IS?

A törvényeknek megfelelően, január 31-ig le kell, hogy adják az országgyűlési képviselők a vagyonnyilatkozataikat. Mivel azonban a családtagoké nem nyilvános, így sok esetben a házastársak és gyermekek nevén landolnak azok a nagy értékű vagyonelemek, amelyeket a T. honatyák és honanyák el akarnak rejteni. A Jobbik viszont már régóta követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a családtagok vagyonnyilatkozatait is. Noha a törvény nem kötelezi őket erre, ők évről-évre mégis feltárják a családtagok bevallásait is, ami a párt honlapján teljes terjedelmében megtekinthető lesz.

A dél-somogyi ellenzéki képviselő, Ander Balázs a témával kapcsolatban ezt írta az oldalára:

Emlékezetes, volt olyan NERsevik nagyúr, akinek 10 éves gyermeke annyira ügyesen takarékoskodott, oly szorgosan tömködte a malacperselybe a zsebpénzből a sulibüfében megmaradt aprót, hogy végül egy hetvenmilliós ingatlanra is futotta a spórolós lurkónak…
A Jobbik képviselői – ellentétben az álszent fideszes politikusokkal – évről-évre nyilvánosságra hozzák nem csak a saját, hanem házastársuk, valamint gyermekeik vagyonnyilatkozatait is.
A héten én is leadtam a szükséges dokumentumokat, s ígéretünkhöz híven, azok tartalma nem marad a zárt boríték titka.
Elöljáróban. Feleségemmel nincsenek – soha nem is voltak – cégeink, hogy valamelyik családi kft neve alatt sunnyogjuk el a luxuskocsit vagy az úszómedencés nyaralót. Van egy 2007-ben, hitelből vásárolt 52 négyzetméteres, kétszobás barcsi lakásuk. Van egy 2017-ben, zömmel hitelből, 10,75 millió forintért vett 134 négyzetméteres barcsi házunk. Valamint egy 2019-ben – 850.000 Ft-ért – szerzett 4350 négyzetméteres zártkerti művelésből kivont zselici ingatlanunk, rajta egy kis pincével.
Ha a hitelek és a megtakarítások összegét (beleértve még a gyerekek fejenkénti 800.000 forintos lakástakarékpénztári megtakarítást is) egymás mellé rakjuk, akkor mintegy 2 millió forintos pozitív egyenlegről beszélhetünk.
Legértékesebb ingóságunk egyébként a feleségem nevén lévő, 2007-es Ford Fusion, amit ’18 végén vásároltunk 1,1 millió forintért.
Nyílt lapokat a kormánypárti politikusok részéről is! Lehet utánunk csinálni! Amúgy pedig jó csámcsogást a trolloknak 😉

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Évente egymilliárdból fogják ellenőrizni a pedagógusokat

A közlönyből derült ki, hogy indul a tanárok komplex ellenőrzése, de hogy ez mit takar, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: