Otthon / Egyéb / Z. Kárpát Dániel: 300 ezres nettó átlagfizetés? Hol?

Z. Kárpát Dániel: 300 ezres nettó átlagfizetés? Hol?

Ahogy azt korábban megírtuk a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint A teljes munkaidős foglalkoztatottak bruttó keresete tavaly novemberben 438 200 forint volt, míg a kedvezmények nélkül számított nettó fizetés 291 400, a kedvezményeket is figyelembe véve 300 200 forint volt. A jól hangzó számokhoz persze kellettek a nem rendszeres kereseti elemek, mint a prémiumok vagy a jutalmak növekedése is.

Az idehaza nagyon is impozánsnak tűnő számokat,

ha valamelyik kormánypárti képviselő ezt a családom egyik ágának hazájában, Szabolcs-Szatmár-Beregben próbálná előadni egy elképzelt, koronavírus utáni, tömött lakossági fórumon, vélhetően csak keresetlen szavak közepette jutna el a luxusautójáig…

– írja Facebook-bejegyzésében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, aki a felmérés kapcsán kifejti, hogy ez mind szép és jó, csakhogy a statisztikából egyszerűen hiányzik több mint másfél millió ember. Kimaradnak a részmunkaidőbe kényszerítettek, a katások és az egyéni vállalkozók nagy része, az önfoglalkoztatók, és persze azok is, akiket frissen bocsátottak el.

Egy közelmúltbéli közérdekű adatigénylésből kiderül, hogy a Fidesz világában a statisztika alig több, mint a magyarok negyedét méri, a hivatal 2,8-2,9 millió alkalmazott fizetését számolja csak ide, s jellemzően azokat hagyja ki, akik a legalacsonyabb fizetéseket kapják

– tette hozzá a politikus, aki szerint mindez ismét remek példa a kormányzat “látványpékségére”: torzított adatokkal, álvalósággal hirdetik saját magukat, miközben az egész univerzumukból hiányoznak azok, akiknek például egy kilakoltatás esetén próbálunk segíteni, és eddig az elvett otthonukból jártak be dolgozni – hangsúlyozta.

Összességében pedig hiányzik az ábráról több mint másfél millió keményen dolgozó magyar, akik amúgy a hátukon viszik ezt az országot. A Fidesz szemében ők vonalkódok és elfelejthetők. A mi szemünkben pedig országépítők.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: