Otthon / Friss hírek / Jobbik: Nyissák ki a vendéglátó egységek teraszait!

Jobbik: Nyissák ki a vendéglátó egységek teraszait!

Beleznay Zsuzsanna mai Facebook-videójában azt követelte, nyissák ki a vendéglátó egységek teraszait. A Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője felidézte Kósa Lajos vérlázító szavait, miszerint “a magyar emberek márciusban is nagyon éhesek lesznek és szeretnének sört inni meg elmenni a barátaikkal jó konyhájú vendéglőkbe és ott jól érezni magukat”.

Beleznay elmondta, szívből reméli és nagyon örülne, ha ez márciusban valóban megvalósulhatna, ugyanakkor megjegyezte, Kósa Lajos biztosan nem beszélget a magyar kis-és közepes vállalkozások tulajdonosaival, hiszen elképzelhető, hogy sok vendéglátóipari egység márciusban már nem is fog működni.

Kiemelte,

“feszültség, tartozások felhalmozása, üzletek bezárása, munkanélküliség és kiszolgáltatottság jellemzi a magyar kkv-kat. Elegük van a vállalkozóknak és elegük van az embereknek is.”

A jobbikos politikus hangsúlyozta, sokan nem értik azt, hogyha vesznek egy ebédet, akkor azt miért ne ehetnék meg egy étterem teraszán, természetesen a szigorú szabályok betartása mellett.

Szerinte a vállalkozók azt érzik, hogy egyre jobban csúsznak le, a kormány pedig nem akarja megállítani ezt a folyamatot.

Látszik, hogy a szabályozás logikátlan és szakmaiatlan, így ezt mindenképpen felül kell vizsgálnia a kormánynak és újra kell terveznie.

Beleznay Zsuzsanna közölte,

a Jobbik azt szeretné, hogy újra megnyithassanak a vendéglátó egységek teraszai, hogy a vendégek a szabályok betartása mellett el tudjanak fogyasztani ott egy ételt vagy italt. 

A keresztény-szociális ellenzéki párt egyébként már hete óta azt javasolja, hogy a bajba jutott munkavállalók 80 százalékos bértámogatást kapjanak azonnal, minden hónap 10. napjáig.

A Jobbik emellett azt is követeli, hogy elfogadják a turizmusélénkítő-csomagjukat. Ez az alábbi ötleteket tartalmazza:

  • duplázzák meg a cafeteria keretösszegét duplázzák, illetve tegyék adómentessé,
  • a válság ideje alatt felhalmozódó adó-és járulékköltségeket pedig töröljék el, és állami megrendelésekkel ösztönözzék a turizmusban lévő vállalkozásokat.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros és Várkonyi villájába 800 kilós trezort emeltek be daruval

A békéscsabai Trezor-Liktor Zrt. a Facebookon osztotta meg, ahogy az egyik legnagyobb saját gyártású páncélszekrényüket szállítják …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: