Otthon / Egyéb / Rig Lajos csapatával újabb sokmilliós egészségügyi adományt hozott Svájcból

Rig Lajos csapatával újabb sokmilliós egészségügyi adományt hozott Svájcból

“Egyre több szociális otthon és egészségügyi intézmény keres meg, hogy szükségük lenne elektromos ágyakra és egyéb berendezésekre. Sajnos, ezeket nem tudják önerőből beszerezni és az idősek, valamint betegek ápolásában, mozgatásában óriási segítséget nyújtanak ezek az ágyak”

– írta Facebook-oldalán a jobbikos országgyűlési képviselő. Hozzátette: újabb jó minőségű ágyak és bútorok érkeztek, sőt, még egy műtőasztal is jó helyre kerül majd.

“A bútorzat egy részét a tapolcai Megbecsülés Idősek Otthona kapja, náluk nagyon jó szolgálatot tehetnek az újkori értékükön többszázezer forintba kerülő  elektromos kórházi ágyak”

– árulta el tapolcaimedia.hu-nak Rig Lajos. Az adományozó egy svájci orvosprofesszor volt, a speciális bútorok egy ottani kórházból és egy idősek otthonából érkeztek Földesi József kapcsolatai, szervező munkája eredményeként, a Jobbik pártlapítványának támogatásával.

A tucatnyi elektromosan állítható kórházi ágyat, műtőasztalt, sterilizáló készüléket, és használt, de jó állapotú bútorzatot magában foglaló szállítmány már a tizedik svájci tranzit volt. A teljesség igénye nélkül mentek adományok az ajkai, tapolcai, ózdi kórházaknak (ágyak, egyéb berendezések, egyszer használatos eszközök, műszerek), az ajkai, tapolcai, mindszentkállai, bükkszenterzsébeti idősek otthonába (ágyak, egyéb berendezések), diagnosztikai műszerek a Pécs POTE Skin laborba orvosképzéshez, valamint iskolapadok, székek és egyéb bútorok a tapolcai sportszállóba.

A legutóbbi adomány értéke kb. 8-10 millió forint volt.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: